Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2O16
Z7_PPGAHG800PTQ60QP77PFS12KF7

Символи

Дата на публикуване: 18.08.2020
Последна актуализация: 19.07.2022

ЗНАМЕ НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ:
Знамето на община Созопол изразява самочувствието, силата на традицията и гордостта на гражданите на общината и е отличителен знак във вътрешните и международните й отношения. Цветовете на знамето символизират небе, море, свобода и истина, а също така авторитетност, значимост, увереност, традиция и сигурност.

ГЕРБ НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ:
Основната структурна форма на герба е изправена котва, а над нея е изписано „Созопол“. Гербът на Созопол изразява идентичността на общината и съхранените традиции в минало и настояще. Гербът на община Созопол е отличителен елемент във вътрешните и международните й отношения.

ХИМН НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ:
Химнът на община Созопол е по стиховете на Ради Кисьов и музиката на Хайгашод Агасян. Текстът е следния:

„Де има по света бряг с твойта красота, изваян със божествена ръка, сред пурпурни скали над сини ширини разкрити пазви с чудна белота.

Созопол. Созопол, в талази верен зов, Созопол, надежда и любов.

Че ти си земен рай в приморския ни край, Европа цяла вече туй го знай и както в роден дом при теб е тя с поклон, при своя вечен блян чаровен май.

Созопол. Созопол, в талази верен зов, Созопол, надежда и любов.

Привет, град роден мой, мил, в бури и покой, за слънце, бриз, вълни и хора блян, моряци народил, в стихии ги калил цъфти във радост от любов люлян.

Созопол, Созопол, в талази верен зов, Созопол, надежда и любов.“

https://www.livechatalternative.com/