Начало

С водосвет бе открита обновената сграда на противопожарния участък

  • ПДФ
  • Печат

 

С тържествена церемония в присъствието на кметовете на общините Созопол и Селиолу, Република Турция, официално бе открита обновената сграда на Участък „Пожарна безопасност и защита на населението” – Созопол, в изпълнение на проекта „Информирани, обучени и екипирани” по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция.

 

 

Проектът бе изпълняван в последните месеци, като освен реновиране и разширяване на подстъпите на сградата, са закупени два нови високопроходими автомобила, лични предпазни средства, техника и обучение за огнеборците и доброволните формирования в Созопол, както и разяснителна информационна кампания.


Домакин на събитието бе Тихомир Янакиев – кмет на Община Созопол, а гости - консулът на Република Турция в гр. Бургас г-жа Селен Гюзел, представители на Министерство на вътрешните работи Дирекция „Пожаробезопасност и защита на населението“, кметът на Община Селиолу Мехмет Орманкъран и представители на Община Селиолу – водещ партньор по проекта, председателят на Общински съвет Созопол – Георги Пинелов, Директорът на РД ПБЗН - Васил Василев, Директор на ОД на МВР Бургас – Калоян Калоянов, представители на фирмите изпълнители на инвестиционната дейност – Николай Николов – Управител на „Билдникс“ ЕООД, Калоян Костов – Управител на „Костов и синове“ ЕООД и Стоян Дражев – представител на „КМ проджект“ ЕООД, инж. Румен Кисьов и Тодор Дамянов – заместник кметове на Община Созопол.

Кметовете на двете общини, работещи по Програмата, изказаха своите благодарности и впечатления от бързата реализация на действията по подобряване работната среда на созополските огнеборци, както и по екипирането им за работа в рискови ситуации.


Генералният консул на Турция Селен Гюзел заяви:„България е наш приятел, съсед и съюзник. Програмата за трансгранично сътрудничество е една от важните сфери за съвместните отношения, като до сега партньорствата са били по десетки проекти в областта на туризма, образованието и околната среда. Сегашният проект обаче поставя на преден план подходите, насочени към здравето и живота на хората, като това се явява и вид солидарност в борбата с пандемията, обхванала целия свят”.

Бъдещо съвместно сътрудничество между двете общини бе и основната тема на срещата, която се проведе малко преди тържественото откриване на обновената сграда, в кабинета на кмета с г-жа Селен Гюзел и г-н Мехмет Орманкъран.


Събитието се организира след изпълнение на дейност 2 „Реконструкция и разширение на сградата на Участъка” в гр.Созопол и дейност 3 „Доставка на специализирани превозни средства” за двете Общини. Инвестициите са финансирани по проект № CB005.2.11.035 „Селиолу и Созопол – Информирани, Обучени, Екипирани” – (“Suloglu and Sozopol – Informed, Trained, Equipped”) и договор за субсидия по инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП) № РД-02-29-188, подписан на 23.07.2019 г. по Програмата за трансгрaнично сътрудничество между Република България и Република Турция.


 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

март 2021
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031