Начало

КАМБАНИ КОЛЕДНИ ЗВЪНЯТ 2019

  • ПДФ
  • Печат

horo1Община Созопол организира и проведе богата предколедна, Коледна и Новогодишна програма, изпълнена с много усмивки,  веселие, настроение и подаръци за всички граждани на Община Созопол.

С почит към Свети Никола, покровителят и закрилника на моряци , банкери , община Созопол се включи в празничните концерти с богата трапеза за всички граждани и гости на хилядолетния Созопол.

За първи път малки, по-големи и пораснали деца, родители, баби , дядовци и гости запалиха светлините на Коледното дръвче. Зелената елха бе прекрасно украсена от сръчните ръце на децата „Бъдещето на Созопол“ и техните родители.

Общинска администрация благодари на всички дарители на играчки и украса! Община Созопол благодари и на всички доброволно участвали в украсата на любимият ни град!

С усмивки, с добри дела, с топли жестове коледният дух завладя сърцата ни и доказахме, че сме добри, че в очите ни има светлина и топлина.

На 9 декември под ръководството на кмета на община Созопол Тихомир Янакиев коледните светлини озариха улици, площади и паркове.

В празничната програма се включиха децата от музикално – театрална група на СУ „Св.св.Кирил и Методий“ -Созопол, ДВГ при НЧ „Отец Паисий 1896“- Созопол. Посрещнахме гости от ВГ „Морски песъчинки“- гр.Бургас .

81С любезното участие на Тихомир Янакиев - кмет на Община Созопол в благотворителната акция за „Къщичките на бездомните животни“, организирана от д-р Елена Котакова и подкрепена от гражданите на Созопол , от страната и извън нея бе даден старт на доброто и човечността.

За поредна година кметът на общината връчи парични и предметни награди на най - изявените, най- талантливите и успешни спортисти, представили през изминалата година Община Созопол на местни, национални и международни състезания.

Тази частица от добротата изпълни залите на благотворителните базари.

коледари8Верни на българските традиции и обичаи общинското ръководство и ОбС - Созопол посрещнаха на 20.12.2019 г. малки и големи Коледари. Всички те за добрите пожелания за мир и благодат бяха възнаградени с лакомства.

Магията на Коледа направи ЧУДО, събра усмихнати, весели и щастливи хора, жадни за веселие и срещи с приятели и скъпи хора, върна ни в оная Коледа на детството с аромата на прясна смола и дъх на канела. Този дух ни даде смелостта да покажем, че доброто съществува въпреки трудностите, че ние го носим в нас. Ние можем да обичаме и да даряваме тази обич.

За първи път с благословията на общинското ръководство и ОбС - Созопол на 22 декември отвори врати Коледният базар на пл. “Хан Крум“.

Щедри награди от кмета на Община Созопол и подаръци от председателя на ОбС получиха всички 24 участника в традиционния конкурс за коледна украса „Коледен Созопол“. Всички те показаха желание и усърдие да бъдат част от усилията на общинска администрация да направим града ни по-красив, по-светъл и по- привлекателен. Кметът на общината награди всеки един от участниците за вложения труд, средства, въображение и любов към своя дом и работно място.

Багрите на народните носии, звуците на българската народна музика допълниха пъстротата на градскияплощада. Три дни Созопол посрещаше самодейните състави на НЧ“ Димо Николов“- гр. Черноморец , НЧ“ Ангел Величков“-с. Росен и НЧ“Отец Паисий 1896“- гр.Созопол. Извиваха се народни хора с весели и щастливи граждани и гости.

kolЗа първи и не за последен път Белобрадия старец с кожух, калпак и с торба, пълна с подаръци, зарадва от 21 до 23 декември децата на общината. Със Снежанка и добрите работни джуджета той подари любов и надежда на всяко дете.

Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев и общинска администрация организират празнична програма на 31.12.2019 г. от 22:00 ч. на пл. “Хан Крум“ с участието на „Странджански солисти” , ВГ „Фортисимо“, оркестър „Ел Греко“. „Успешна 2020-та година!” ще пожелае лично кметът на Община Созопол. Ще има празнична заря и още народно веселие.

Уважаеми съграждани и гости, заповядайте да изпратим с добро старата и да посрещнем Новата година с надеждата, че ще спорна и успешна за всички ни!

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2020
пвсчпсн
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930