Начало

Тихомир Янакиев, кметът на Созопол: Ще бъда кмет на всички жители на община Созопол /снимки/

  • ПДФ
  • Печат

 

Препълнена зала с жители на Созопол посрещна новоизбраните кметове и общински съветници. Първата сесия на новия местен парламент започна с държавния химн.

 

Областният управител Вълчо Чолаков се обърна към избраниците, след като всички положиха клетва. „В следващите години по волята на своите съграждани Вие ще бъдете първи сред равни. Смятам, че това е отношението на новите Ви позиции, което избирателите очакват. Останете близо до тях, толкова близо, колкото, когато имахте нужда да Ви дадат своето доверие. Следващите 4 години Ваша е отговорността да реализирате техните надежди за по-добър живот. Призивът ми към всички новоизбрани в област Бургас е към консенсус за важните за обществото теми. Пожелавам Ви здраве и мъдрост”, заяви областният управител Чолаков.

 

„Изключително съм развълнуван от този миг, като осъзнавам, че доверието, което ми давате, носи след себе си огромна отговорност. Обещавам едно, че ще оправдая тази отговорност. Изборите приключиха на 3-ти ноември, оттук-нататък аз съм кмет на всички жители на община Созопол. Благодаря Ви!”, заяви Тихомир Янакиев, а речта му бе последвана бурни аплодисменти от препълнената с созополчани зали. Клетви в присъствието на областния управител Вълчо Чолаков положиха новоизбраните кметове и общински съветници, които получиха клетвени листове от председателя на ОИК- Созопол Вирджиния Хайк.

 

След тържествената част се премина към избор на председател на новия общински съвет. Изборът бе ръководен от най- възрастния общински съветник Катя Стоянова. Петчленна комисия с председател Станимир Андонов проведе процедура по избора.

 

Георги Пинелов бе избран за председател на Общинския съвет в Созопол. Той получи подкрепата на девет от 17-те общински съветници. Вотът бе таен, ностана ясно, че това са гласовете на БСП и ПП МИР. В урната бяха пуснати и седем гласа „въздържал се“ – на съветниците от ГЕРБ и СДС.

 

С бурни аплодисменти бе посрещнат и избора на новия председател на общинския съвет в Созопол. Пръв го поздрави кметът Тихомир Янакиев със силно ръкостискане и прегръдка.

 

Развълнуван новият председател на общинския съвет се поклони пред присъэстващите и заяви: „Дълбок поклон пред всички, които гласуваха за мен. Благодаря на тези, които гласуваха за мен и на тези, които не гласуваха, защото е обидно и недостойно да ме подкрепят хора като тях, каза новоизбраният председател“, заяви Георги Пинелов и добави: ” Ще прекратим порочните практики, които са властвали в последните 12, а може би 16 години, и ще работим единствено и само в името на Община Созопол. „

 

Думите му, че тона ще бъде един от най- успешните мандати в историята на Созопол бяха посрещнати от бурти аплодисменти.

 

Новият председател започна веднага работа, като ръководи избора на комисия за изработване на Правилника за работа на обищинския съвет.

 

Първата сесия завърши с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец Иван.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2021
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31