Начало

Община Созопол с престижна туристическа награда

  • ПДФ
  • Печат

Община Созопол спечели най-високия приз на годишните награди на третата национална конференция SMARTOURISM.BG. Наградата бе връчена на заместник кмета на Община Созопол Петя Чапевова в категория : „Достъпни туристически обекти.” „Много съм щастлива, че се оценява работата на Община Созопол в сферата на достъпност на средата. В тази посока има още много да се работи. Този приз обаче е доказателство, че е важно да се презентира това, което се прави в една община, особено при усвояването на европейските средства, където трябва да има публичност и информираност „ , каза Чапевова при получаването на наградата.

От Световната организация по туризъм получихме информация за това, което прави община Созопол за достъпна среда до туристическите обекти „ споделиха организаторите на конференция SMARTOURISM.BG

Другата наградена община бе община Бургас, която получи награда в категорията " Интелигентна туристическа дестинация".

Основната тема на конференцията, която се провежда два последователни дни, е Интелигентната сигурност в туризма . В нея участват представители на държавните и общински институции с интереси в сферата на туризма, университети, технологични компании, туристически бизнес и професионални организации. Проявата е организирана от ХВХ Консултинг, в партньорство с Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство, Националния борд по туризъм, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Катедра „География на Туризма“ и Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Архитектурния факултет и Строителния факултет на Университета по архитектура строителство и геодезия, Граждански институт и ProActivePersonnel. В различни панели в двата дни са предвидени теми, като : Интелигентно управление на човешките ресурси в туризма; Иновативни и креативни модели и високи технологии в доброто управление на туризма, Интелигентно управление на туристическите дестинации – регионално развитие, архитектура, екология, Предизвикателства на промените в българската регулаторна рамка за интеграция на информационните системи в туризма и др.

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

август 2020
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31