Начало

С тържествен ритуал стартира празника на Созопол

  • ПДФ
  • Печат

 

Хилядолетен Созопол отново посрещна празника си с много настроение, надежда и амбиция да се развива и успява в името на своите жители. Градът стартира своя празник, посветен на закрилницата Света Марина с почит и поклонение към героите.

 

С тържествен ритуал бяха издигнати държавното , европейското и общинското знаме на амфитеатър Аполония. В присъствието на и.д. кмета на Община Созопол Катя Стоянова, председателя на общинския съвет Красимира Германова,общински съветници, жители и гости на Созопол, матроси от почетната рота към Военноморска база Бургас- пункт за базиране Атия, издигнаха флаговете под звуците на българския химн.

Тържествената церемонията продължи с ритуал пред паметната плоча в Морската градина по полагане на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на Република България. В тържественото слово бе подчертана ролята на Созопол в общата история на България и значимостта на българската култура и традиции в общото семейство на Европа. Тържествените думи, произнесени пред паметната плоча на знайни и незнайни герои издигнаха велигието на подвига на всички, които са дали живота си за свободата на Созопол и България.

Венци бяха поднесени от името на общинския съвет, общинска администрация, политически партии и неправителствени организации и граждани. С едноминутно мълчание и падане на колене официалните лица и гражданите отдадоха почит на героите.

Празничната програма на Община Созопол продължава днес с откриване на изложбата „Опазването на миналото с поглед към бъдещето“ в Центъра за местни занаяти и изкуства от 18.00 ч. и с турнир по канадска борба от 19.00 ч. на амфитеатър „Аполония”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юли 2020
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031