Начало

Созопол пуска модерна информационна система за новия сезон

  • ПДФ
  • Печат

С нова културно-информационна система посреща своите гости Община Созопол през този туристически сезон. Системата, която се нарича BeNet, стартира официално от 15 юни и доставя директно на мобилните устройства на туристите (телефони, таблети) информация за събития, развлечения и местни забележителности. Сигналът се излъчва благодарение на „комуникативни“ стълбове за улично осветление, обозначени с индикативни сребристи табели, носещи знака на BeNet. Покритието е до 70 метра радиус около стълб. BeNet се базира на Google платформа от услуги, които са в помощ на потребителите за идентифициране на обекти, попадащи в съответния район на покритие, чрез Bluetooth и 3G обмен на данни.

BeNet ще помогне на посетителите бързо да се ориентират в богатото разнообразие от предлагани услуги и туристически забележителности, в зависимост от техните интереси и предпочитания. Доставената информация ще бъде на български, руски и английски език, структурирана прегледно и разбираемо за местни и чуждестранни туристи.

Иновативната информационна система ще улесни достъпа до културно-историческото наследство на Община Созопол, обединявайки местните забележителности, археологически находки, църкви, параклиси и музеи в „Обиколка на Созопол“ / Tour de Sozopol. Системата ще предоставя на туристите информация за обектите (къде се намират, как се стигна до тях, какво може да се види, данни за контакт, , снимки) по атрактивен и увлекателен начин. Тя ще дава и и възможност за автоматично регистриране на всяко посещение, „харесване“ на мястото и споделяне на впечатления в социалните мрежи.

Следвайки добрата практика, наложена от „100-те национални туристически обекта“, „Обиколката на Созопол“ вместо печати ще награждава с виртуални значки. Туристите, които посетят 30% от обектите, включени в Обиколката, ще получат бронзова значка, 60% - сребърна значка и 100% - златна значка.

С любезното съдействие на Музеен център - Созопол до момента към Обиколката са включени 30 обекта на територията на град Созопол и околностите. От Общината се надяват броят на обектите да се увеличава, като системата е отворена за предложения от местните граждани и гостите на града.

Информация за достъп и ползване на системата е показана на информационни табели, разположени на ключови места в град Созопол и град Черноморец.

От информационната система ще може да се възползва и малкия бизнес на територията на Общината. BeNet предлага модерен, бърз и лесен начин търговците да информират туристите за услугите, които предлагат. След създаване на собствен профил (акаунт), всеки може да представи своето предложение към туристите, следвайки няколко прости стъпки: да посочи къде се намира, да опише какво предлага, както и ключови особености на предлагания продукт. Има възможност за използване на снимки и показване на информацията на три езика – български, руски и английски. Единственото ограничение засега е, че информацията ще се появи в BeNet до 24 часа след нейното въвеждане, поради предварителен преглед на предлаганото съдържание.

Предимствата при използване на системата са, че местата на предлаганите туристически услуги ще могат да бъдат лесно видими, разглеждани и оценявани от многобройните туристи. При интерес туристите ще имат възможност да използват и навигация от системата до всяко от предложенията.

За повече информация посетете www.benet.bg, където може да следите за новости и развитие на услугата.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (Information-board-curves-RAL2004-CMYK-0-75-100-0.pdf)Information-board-curves-RAL2004-CMYK-0-75-100-0.pdf694 Kb
scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

attОбщина Созопол уведомява, че от 01.08.2018 г. има нови банкови сметки. Обслужваща банка е Централна кооперативна банка. Сметките са публикувани тук.

tr.han

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

март 2019
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031