Начало

Спешни мерки за обезопасяване на кръстовището до с. Атия

  • ПДФ
  • Печат

Денят започна с мълчаливо бдение и блокада на пътя Бургас-Созопол точно на кръстовище, където намери смъртта си 16 годишния ученик от с. Атия.

Нелепата смърт и ужасната трагедия покрусиха жителите на с. Атия, които организираха Инициативен граждански комитет, който да защити здравето и живота на жителите и да търси решение на проблема от институциите.

Инициативният комитет, в който влиза и кмета на с. Атия организира блокадата, за да бъде заявена категоричната позиция на жителите на селото  кръстовището да бъде обезопасено. Съпричастни с трагедията на семейството на загналия младеж присъстващи от Атия, Черноморец, Созопол и Равна гора поставиха цветя на пътя.

Пътният инцидент предизвика широк обществен отзвук и държавата пое решението на проблема. На мястото на трагичния инцидент пристигна председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов заедно с заместник кметовете на община Созопол Катя Стоянова и Петя Чапевова и кмета на с. Атия Ренета Стоева, където в очакване на решение на проблема ги очакваха местните жители.

Шефът на Агенцията за пътна инфраструктура  пое ангажимент и гарантира, че до лятото на кръстовището ще бъдат построени едновременно и пътно съоръжение тип „кръгово” и пасарелка. За тяхното изграждане държавата ще отпусне пари, уточни шефът на АПИ и уточни че има подкрепата на премиера Бойко Борисов за осигуряване на средства и за двете съоръжения.

Предвид дългия срок за изпълнение на двата обекта- пасарелка и кръгово, община Созопол се ангажира с решение, което може да бъде осъществено в най-кратък срок и което да гарантира сигурността на пътуващите от с. Атия.

 

Ще бъде преместена автобусната спирка вътре в селото, откъдето автобусите на Бургасбус и Созополбус ще обслужват пътниците. Това заяви зам. кмета Катя Стоянова, която уточни че още на тази сесия на Общинския съвет- Созопол, предложението за изграждане на спирка вътре в селото ще бъде внесено за разглеждане от местния парламент.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

attОбщина Созопол уведомява, че от 01.08.2018 г. има нови банкови сметки. Обслужваща банка е Централна кооперативна банка. Сметките са публикувани тук.

tr.han

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

януари 2019
пвсчпсн
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031