Начало

Спорт срещу агресия и в с.Зидарово

  • ПДФ
  • Печат

Турнирът под наслов  „Спорт срещу агресия” тази седмица бе проведен в ОУ”Христо Ботев” в с. Зидарово. Инициативата на секретаря на младежта и спорта Христо Бардуков, подкрепена от кмета на Община Созопол Панайот Рейзи става все по-популярна сред учениците в общината и се очаква с нетърпение във следващото населено място, където има училище.

Турнирът бе открит от секретаря на младежта и спорта в община Созопол Христо Бардуков, а участниците бяха поздравени от директора на училището Иванов и кмета на с. Зидарово Стойчо Петков.  Спортният празник започна с беседа, в която Христо Бардуков запозна учениците с целта на кампанията Спорт срещу агресия, както и с добрите практики за добро поведение в училище и добро отношение в смейството и с приятелите извън училище. Той призова за толерантност и разбиране както между малките и големите ученици, така и между самите тях по време на час или кагота са извън училище.

Спортното игрище бе разделено по спортни интереси, така че всички да могат да вземат участие- от най- малките от първи клас, до най- големите- осмокласниците. При отлична организация, осигурена от преподавателите и директора на училището преминаха спортните игри по футбол, баскетбол и народна топка.

Спортната надпревара между отборите бе съпроводена с много емоции и спортменство. Учениците бяха изключително ентусиазирани и се бориха за всяка топка и гол на футболния терен. Отборите бяха по възраст, но всеки един от тях вложи цялата си енергия за победа. Баскетболистите подариха един изключителен мач и зарадваха своите фенове. Момичетата не отстъпиха по нищо на момчетата и дадоха всичко от себе си по време на игрите на народна топка, а публиката ги аплодираше и подкрепяше през цялото време.

В края на турнира бяха раздадени и наградите, които са осигурени от Община Созопол. ОУ"Христо Ботев” получи 4 чисто нови баскетболни коша на стойност 1 000 лв. с пожелание от кмета на общината Панайот Рейзи да продължат да  спортуват и да заразяват със спортния си дух и останалите ученици на училището в с. Зидарово.

 

На всички ученици от първи до осми клас бяха раздадени индивидуални награди,които им бяха връчени от секретаря на младежта и спорта Христо Бардуков, директора на училището и кмета на селото Стойчо Петков с пожелание за толерантност и солидарност с учениците от любимото училище.


scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

attОбщина Созопол уведомява, че от 01.08.2018 г. има нови банкови сметки. Обслужваща банка е Централна кооперативна банка. Сметките са публикувани тук.

tr.han

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

октомври 2018
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031