Начало

Созопол в подкрепа на пострадалите

  • ПДФ
  • Печат

Жители на Созопол се включиха активно в благотворителна кампания за набиране на средства за 64- годишния жител нас. Зидарово, чиято къща изгоря в началото на месеца, както и за пострадалите жители по време на наводнението на селата в община Камено.

Трагедията на хората, пострадали при тези две бедствия развълнува жителите на града и мнозина се включиха в благотворителната кампания.

Най- активни и при трагедията в с. Зидарово и при трагедията с наводнените къщи в Каменовска община са хората от Клуба на пенсионера „Чайка в гр. Созопол. Те дариха дрехи,посуда и парични средства. Заедно с женско дружество Света Марена те поръчаха чисто нов гардероб на  фирма „Мебели Виденов”  за пострадалия в с. Зидарово. Част от даренията вече са предадени.

В акцията се включиха и служителите на общинската администрация в Созопол. Служителите на община Созопол успяха за кратко време да съберат всичко, което е необходимо за едно домакинство, както и сумата от 100 лв.

Мнозина жители на града също дариха дрехи, спално бельо и посуда за мъжа, чиято къща изгоря. Истински благороден жест прояви и жена от Созопол, която дари 2 000 керемиди на останалия без дом жител на с. Зидарово.

Акцията продължава и всеки, който желае може да направи дарение.

С голяма болка и загриженост жителите на Созопол посрещнаха страховитите новини за бедственото положение на хората от община Камено. Тяхната солидарност и съпричастност се изрази в благородни жестове и дарения, които да подпомогнат пострадалите от водния ад.

Утре камион, натоварен с даренията от Созопол отпътува за офиса на БЧК в Бургас, където ще бъдат предадени за нуждите на хората. Транспортът е осигуриен от Кирил Костов, също като дарителски жест.

Най- активни и този път бяха хората от пенсионерския клеб в Созопол. Заедно със служителите на общинска администрация, Тракийско дружество „Яни Попов” и жители на града са събрани олекотени завивки, одеала, пътеки, килими,посуда, спално бель о и др. вещи от първа необходимост.

 

И акцията за дарение за пострадалите от наводнението в община Камено продължава. Всеки ,който желае и има възможност може да се включи.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

attОбщина Созопол уведомява, че от 01.08.2018 г. има нови банкови сметки. Обслужваща банка е Централна кооперативна банка. Сметките са публикувани тук.

tr.han

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

октомври 2018
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031