Начало

Вандали потрошиха лампите в Созопол

  • ПДФ
  • Печат

Десетки осветителни тела са изпочупени на крайбрежната алея в района на морската градина в Созопол. Освен стъклените модули, зверски са потрошени и лампите, а от ударите са компрометирани и металните стълбове, на които са закрепени осветителните тела.

Община Созопол, с грижата на добър стопанин, започна да подменя уличното осветление на възлови места в стария град. Но вместо удовлетворение от добре свършената работа, само след седмица, служителите се сблъскаха с крайни форми на ваднализъм и унищожаване на общинско имущество.

За  масовото повреждане на общинската собственост е уведомено Районното управление на полицията в града. Издирват се хулиганите, които са нанесли сериозни щети  на осветителните тела. Общинските служители започват огледи на всички осветителни тела в града, за да бъдат приведени в изправност за предстоящия туристически сезон.

Община Созопол започва мащабна подмяна в целия град с LED осветителни тела, което ще гарантира както цялостното осветление на града, така и икономии от средствата за осветление.

Ръководството на общината апелира към гражданите на Созопол да пазят общинското имущество и, ако станат свидетели на нови вандалски действия, да алармират за това органите на реда, за да можем с общи усилия да опазим общинското имущество и  Созопол да посрещне туристическия сезон по-хубав, осветен, безопасен и гостоприемен.

Сн.2- Десетки стълбове са без осветителни тела.

 

Сн.3- Осветителното тяло тип ” фенер” дори е изкривено от зверските удари на вандалите. Предполага се, че хулиганите са действали с метални прътове.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

tr.han

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

март 2018
пвсчпсн
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031