НачалоАдминистративни актовеПроекти на нормативни актовеПроект за допълнение в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Созопол

Проект за допълнение в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Созопол

  • ПДФ
  • Печат

ДО

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

СОЗОПОЛ

 

 

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА

ОТ ПАНАЙОТ ВАСИЛЕВ РЕЙЗИ

КМЕТ НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ

 

            Относно: Приемане на допълнения в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Созопол

         Уважаеми дами и господа общински съветници,

            Представям на Вашето внимание предложение за допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Созопол, с което да бъде определена цена за използване на стадион „Арена Созопол“ за провеждане на футболни срещи от първенството на Първа професионална футболна лига и турнира за Купата на България.

Причините ,които налагат приемането на такава цена за провеждане на футболни срещи, е заявеното желание за използване на стадион „Арена Созопол“ от футболни клубове за провеждане на домакински срещи.

С приемането на цената се цели създаване на възможност за ефективно използване на модерното спортно съоръжение, стадион „Арена Созопол“,включващо две изцяло покрити спортни трибуни и два терена, основен – с тревно покритие и тренировъчен – с изкуствена настилка.

Предвидените допълнения в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Созопол не изискават допълнителни финансови средства, а ще акумулират нови приходи, допринасящи за  поддръжка и издръжката на съоръжението.

Настоящото допълнение в  Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Созопол е в съответствие с Европейското законодателство – Европейската харта за местно самоуправление.

Проектът за допълнение в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Созопол е обявен на интернет страницата на община Созопол и Общински съвет –Созопол, в изпълнение на чл.26 от Закона за нормативните актове. В предоставения срок не са постъпили предложения и становища по проекта.

Пред вид гореизложеното предлагам да вземете следното

                                                           Р Е Ш Е Н И Е :

 

            На основание чл.21, ал.1, т.7 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрацияи във връзка с чл.10, ал.2 от Закона за нормативните актове, Общински съвет - Созопол приема следните допълнения в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Созопол :

 

1.В чл. 149 се добавя нова алинея трета, както следва :

„  (3) За провеждане на футболни срещи от първенството на Първа професионална футболна лига и турнира за Купата на България се заплаща  цена в размер на 6000.00 лв с ДДС. на среща.

 

 

 

ПАНАЙОТ РЕЙЗИ

Кмет на община Созопол

 

 

 

Изготвил:Калина Павлова

Директор на дирекция „ТИДМДТ”

 

 

 

 

Във връзка с чл.26,ал.2,ал.4 от Закона за нормативните актове,в 30-дневен срок от публикуването на настоящото обявление на сайта на община Созопол:  http://www.sozopol.bg/index.php?option=com_content&;;view=category&id=242&Itemid=179

   Общината предоставя възможност на заинтересованите лица да направят своите предложения и становища по проекта на е-mail :  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. "> Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ">  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. "> Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , или подавани в писмен вид във Фронт-офис на община Созопол, пл.”Хан Крум”№2.

 

 

 

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (SCAN_20170407_155633634.pdf)Констативен акт621 Kb
scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2020
пвсчпсн
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930