Начало

Остров Кирик стана сцена на клуб Аполония

  • ПДФ
  • Печат

Орлин Павлов, "Ъпсурт", Графа и Хилда Казасян са сред първите изпълнители в новия "Клуб Аполония" на остров Св. св. Кирик и Юлита. Очарователният остров, разположен близо до Созопол вече има собствена сцена, която представя на публиката най-доброто от съвременната българска музика. Вечерта на откриването бе отбелязана с изпълнението на Dirty Purchase - първата среща на зрителите срещи с най-добрите музиканти от българската поп, джаз и рап сцена. В програмата на новия клуб са включени Орлин Павлов, Поли Генова, Графа и още много звезди от българската музикална сцена. Последният концерт, на 27 август, в изпълнение на Хилда Казасян, ще приключи музикалното пътуване на острова, за да отведе на следващия ден публиката в Созопол за среща с изкуството в цялата му пищност и многообразие на тридесетгодишното издание на Празниците на изкуствата, които ще продължат от 28 август до 6 септември.

Целта ни е да създадем разнообразна програма, в която всеки да може да намери своите изпълнители – ако за едни изборът е Васил Петров, то други ще се радват на Ъпсурт. Вярваме, че селекцията от музиканти ще удовлетвори очакванията не само на по-зрялата публика на Аполония, но и на младите почитатели на живата музика, споделят организаторите на фестивала.

Васил Петров ще представи блестяща програма с любими суинг, джаз и поп стандарти, аранжирани от Ангел Заберски. Ще звучат хитове като "Killing Me Softly", "Fly Me To The Moon", "My Way" и много други. Изпълнителите работят заедно повече от 10 години. Съвместно изнасят концерти из цяла България, в Швейцария, Русия. Участват почти във всяко издание на Празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол, както и в други джаз форуми и фестивали.

 

Остров Св.св. Кирик и Юлита е част от Созополския залив. Предполага се, че земята е изпълнявала ролята на Акропол на древния гръцки град-държава Аполония Понтика. На острова са открити разкопки от различните епохи – вероятно на острова е бил разположен храм с огромна бронзова статуя на гръцкия бог Аполон, който дава и името на града. През 1924 г. започва строеж на професионално рибарско училище за подготовка на кадри. Още от 1965 г. о-в Св.св. Кирик и Юлита е обявен за паметник на културата и е включен в границите на резерват Созопол.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

март 2021
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031