Начало

Седем дни забавления само за децата

  • ПДФ
  • Печат

Седмица на детето край морето-Созопол 2014 е времето, в което всяко дете ще се забавлява,играе,твори и щурее, а мнозина ще отнесат със себе си и награди. В пет  обособени детски центъра в Созопол от 29 юли до 5 август те ще могат да изберат интересни занимания,да се забавляват и да се срещнат с различни видове изкуства.

Всеки ден ранобудните малчугани от 10.00 часа ще танцуват зумба с най- добрите танцьори. Детската сутришна зумба ще се провежда в Морската градина, до входа на плажа.

Музикален център ще очаква децата в двора на Етнографския музей всеки ден от 18.00 ч. до 19.00 часа. Там ще бъдат представени различни музикални инструменти, а музикантите ще забавляват малките посетители с откъси от различни популярни  произведения за деца и възрастни. Всеки участник в Музикалния център ще може да опита да свири на любимия си музикален инструмент, а за по-смелите ще има импровизирана сцена,на която ще могат да се изявят музикално и артистично.Музикалният център стартира с представяне на инструмента цигулка на 29 юли.Следващите дни са посветени на кларинета,виолата,тромпета,флейтата,виолончелото и фагота.По забавен и интересен начин малките музиканти ще се запознаят както с инструментите, така и с историите на известни музиканти.

Вечерта ще продължи в Арт центъра,който се намира до Аламаната,където от 19.00 ч. до 20.00 часа сръчковците ще могат да майсторят интересни и оригинални предмети. Под ръководството на професионални художници децата да направят собственоръчно сувенир, картичка, рисунка. Приложните школи ще работят с различни материали и техники, включително и с излезли от употреба предмети и материали.

Център за забави и игри ще предлага всяка вечер интересни и щури забавления за малчуганите. Той ще чака децата от 19.00 часа до 20.00 часа на входа на Амфитеатъра,където заедно с любимите си герои малчуганите ще правят фокуси, ще участват в игри и ще се състезават със сапунени балони и др. щури изненади.

А от 20.00 часа сцената на Амфитеатъра ще бъде само за деца. Всеки малчуган ще може да покаже своите артистични заложби,ще се редуват куклен театър,песни и танци.

Всяко дете, което участва в различните центрове ще получава печат за участие, събралите най- много печати в края на „Седмица на детето край морето-Созопол 2014“ ще получат награди. Всички за събития са безплатни,напомнят от община Созопол, и на тях най- официално да се чувстват поканени и родителите и бабите и дядовците, за да се върнат в детството.

Седмицата на детето край морето тържествено ще бъде открита тази вечер с посрещането на повелителя на морето Бог Нептун и неговата свита.

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

март 2021
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031