Начало

Посланиците на Судан, Йемен и Ливан посетиха Созопол

  • ПДФ
  • Печат

Посланиците на Судан Н.Пр. г-н Елтаиб Абулгазим, на Ливан Н.Пр. г-н Фарес Еид и на Йемен Н.Пр. г-н Ахмед Алкадаси  посетиха Созопол. Официалното посещение е част от Международния икономически форум форум „Новата икономика на България- пътят на Изток”, който се проведе в Поморие.

Посланиците на арабските страни бяха посрещнати в общината от зам. кмета Катя Стоянова. Тя запозна дипломатите с богата история на Созопол и възможностите на града и общината в сферата на туризма. И тримата посланици посещават града за първи път и не скриха интереса си към историята и археологията, с който той е известен. Катя Стоянова ги запозна с последните европейски проекти, по които работи община Созопол и възможностите за културен обмен между арабските страни и Созопол. Гостите проявиха интерес към провежданите в града фестивали и възможности за провеждане на конгресни събития.

В края на срещата всеки един от посланиците получи подарък История на Созопол с послание от кмета на община Созопол Панайот Рейзи.

Дипломатите разгледаха историческите и археологически забележителности на града. Голям интерес предизвика у тях археологическия комплекс „Свети Николай” в центъра на града и музея „ Южна крепостна стена и кула”, където изслушаха историческа беседа и получиха подаръци. Посланиците посетиха храм „Свети Георги Победоносец” и разгледаха ценните реликви от мощи. Гостите бяха запознати с откриването на мощите на Свети Йоан Кръстител на остров Свети Иван и споделиха, че това е изключително ценно и важно както за християните, така и за мюсюлманите, защото връща хората към стойностни и непреходни ценности.

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

ноември 2020
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30