Начало

„Света Марена”- 5 години благотворителност

  • ПДФ
  • Печат

„Благотворителността – това е една от най-хуманните и смислени дейности, с които се занимават хората по света. Благодарение на благотворителността се спасяват човешки животи, дава се здраве, надежда и шанс за по-добро бъдеще на изпаднали в нужда хора. Добротата извира от човешката душа. За съжаление, безразличието и жестокостта също.

Всеки сам избира как да живее. Ние сме избрали  да вървим по път изпълнен с хуманност, съпричастност, състрадание и любов към хората, защото вярваме, че това е пътят, който ще  допринесе човечеството да живее в един съхранен и по-справедлив свят.”- с тези думи бе открита празничната вечер, която събра на едно място членовете на Независимо женско дружество „Света Марена“, приятели,съмишленици и гости, за да отпразнуват 5 години от дейността на дружеството.

Много мили думи и красиви пожелания получиха дамите от благотворителната организация от председателя на общинския съвет Красимира Германова и кмета на община Созопол Панайот Рейзи, които подкрепят хуманната им дейност през всичките години.

Истинско вълнение сред присъстващите предизвика приветственото слово на председателя на дружеството Вяра Милчева. За пет години женското дружество успя да се утвърди ,да привлече нови и много членове и съмишленици, да проведе много благотворителни акции и да се включи активно в обществения живот на града и общината, където бяха създадени филиали на дружеството. Зад всичко това стои труда и ангажираността на дамите от „Света Марена“. За тях с много уважение и с изключителна гордост говори Вяра Милчева и развълнува присъстващите. През тези пет години от дружеството са събрани и дарени около 10 000 лв., на нуждаещи се хора от общината. Дамите постоянно събират дрехи, обувки, мебели, книги и другивещи, които даряват на социално слаби семейства. Техни кампании са подпомагали читалища и млади хора. Те бяха едни от първите, които направиха благотворителна кампания за жителите на с. Бисер след наводненията там.

Дори и на празник, какъвто беше рождения ден на независимото женско дружество, благотворителността беше водеща. Тържеството премина под мотото „Да помагаме, докато се забавляваме”,като всичките 80 присъстващи участваха в томбола, с която набраха средства за лечението на болен млад мъж от Созопол.

Гост на празника бе и любимата изпълнителка Тони Димитрова, която изпя най- хубавите си песни и поздрави от сърце дамите от „Света Марена“. Тържеството продължи със странджанските песни на „Физиеви бенд“ и завърши със красива заря, подарък от кмета на Созопол Панайот Рейзи.

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2021
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31