Начало

Новото чудо зависи от нас

  • ПДФ
  • Печат

Мощите на Свети Йоан Кръстител заеха трето място в Националната класация „Чудесата на България“, която ще определи откритието на хилядолетието с най- голямо обществено, историческо и археологическо значение. Откритието, което направи проф. Казимир Попконстантинов на остров Св. Иван стана №1 на първото издание на престижната класация за откритие на десетилетието преди две години.

Мощите на светеца-закрилник на Созопол направиха чудо ,като отвориха сърцата на стотици хиляди българи и чужденци за неговата святост и за християнските ценности,дошли да се поклонят в древния град. Сега е наш ред, на всички нас, да направим ново чудо и да най-великото откритие на всички времена да заеме достойното първо място в класацията „Чудесата на България“.

Остават само няколко дни до 17 ноември, когато приключва гласуването за чудесата на България. Нека всички, които почитат светостта на Йоан Кръстител, обичат Созопол и  вярват в чудото на Кръстителя да дадат своя вот като гласуват всеки ден на www.bgchudesa.com .

Ще допуснем ли златото на гетите или  римска крепост да станат символ на новото хилядолетие и на  българската слава. Нека заедно направим чудото ! Созопол заслужава да бъде №1 !

МощинаСветиЙоанКръстителбяхаоткритипрез 2010 годинанасозополскияостровСветиИванотекипанапроф.КазимирПопконстантинов. Реликватаизникнаповременаразкопкисредруинитенасредновековнияманастир "Свети Йоан Предтеча".Предполага се, че костите са били пренесени през IV векнаостровнияманастиркрайСозополотПатриаршията в Константинопол. Сега мощите се съхраняват в созополския храм "Св. св.Кирил и Методий" и се излагат за поклонение всяка неделя.

Откритието е с изключителнозначениезацялаБългария и целияхристиянскисвят.Имависоканаучнастойност, доказаначрезизследвания в Оксфорд и популяризирана с филм на National Geographic Channel, излъчен и поред други световни ТV.Десетки хиляди туристи от България и от цял свят посещават Созопол, за да се поклонят на мощите, с което градът се превърна в една от най-желаните дестинации на културно-историческия туризъм в България

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2020
пвсчпсн
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930