Начало

Радио „Бургас” откри красотата на созополските села

  • ПДФ
  • Печат

Екипът на радио „Бургас”  стартира оригинална инициатива като включи в предаването „Гларуси и шамандури” селата, които попадат на територията на община Созопол. Водещият на предаването Жоро Янакиев среща слушателите с интересни хора, запознава ги с любопитни и малко познати факти  и популяризира традициите и обичаите, които са запазени за идните поколения.

Почти целият екип на радиото гостува в с. Зидарово, когато бе даден и стартът на любопитната и интересна инициатива. Местните жители не пропуснаха възможността на споделят своя житейски опит, да разкажат за празниците на селото и да попеят странджански песни. Историята на Зидарово, красивата природа и трудолюбивите жители на селото бяха в центъра на предаването, а любимият им водещ не пропускаше да търси още интересни факти.

 

Жива история се оказа поредния гост в предаването „ Гларуси и шамандури” и слушателите с интерес изслушаха бай Вълко. Живата легенда на странджанското село бе не само сладкодумен, но и много интересен събеседник. Зидарово особено се гордее и с един много известен и обичан свои жител. Поредният гост на Жоро Янакиев писателят Любен Петков  сподели чистосърдечно голямата си любов към Зидарово и разказа за най- новите си проекти.

Водещият не спря дотук, а отиде и в с. Крушевец, където вече очакваха предаването и бяха окупирали радиото на честота 92,5 MHz УКВ. Всяка неделя от 9.00 ч. до 12.00 ч. предаването „Гларуси и шамандури „ по БНР-Радио Бургас дава думата на интересни и стойностни хора. Жителите на община Созопол станаха част от героите на Жоро Янакиев. Следващото предаване, което подготвя водещият ще бъде директно излъчено от с. Индже войвода.

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2020
пвсчпсн
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930