Начало

Обществен терминал киоск работи във фронт-офиса на общината

  • ПДФ
  • Печат

Интерактивен обществен терминал - киоск и видео екран са монтирани  в Центъра за информация и услуги на гражданите на община Созопол. Електронното оборудване бе доставено по проект "Е-ПОДЕМ" на Националното сдружение на общините. Община Созопол е една от общо 251 български общини, които получават специализираната техника.

Вкючването на община Созопол в проекта е в изпълнение на  управленската програма на кмета Панайот Рейзи за повишаване на административния капацитет на общинските служители и внедряване на информационно-комуникационни технологии в услуга на гражданите.  Община Созопол е поела ангажимент за използване на осигурената техника и софтуер само за целите на проекта. Включването в проекта не е обвързано с финансов ангажимент от страна на общината.

Киоскът е самостоятелен компютърен терминал за обществени цели и нужди. Стандартните или специализираните приложения за устройството осигуряват на потребителите достъп до информация и интернет. Чрез новата хардуерна система в общината гражданите вече имат възможност да научат за предлаганите от администрацията услуги, както и  друга полезна информация. Общата доставка включва сървър, компютърна конфигурация, два принтера и широкоформатен скенер за документи с големи размери.

Целта е да се повиши административният капацитет на общините чрез електронизация на дейностите по подготовка и изпълнение на европейски проекти. Ще има възможност за достъп до безплатна експертна и консултантска подкрепа за местните власти чрез ресурсен център, който ще улесни комуникацията между общините, Националното сдружение и управляващите органи на оперативните програми.

По проекта се предвижда разработване и внедряване на електронна система за управление и отчитане на общински европроекти и обучение на експерти за работа с нея. Чрез системата ще се извършва електронен обмен на документи, а предвиденият публичен модул гарантира прозрачност в работата на общинската администрация.

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2020
пвсчпсн
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930