Начало

Видеокамери осигуряват сигурност и превенция

  • ПДФ
  • Печат

150 потребителя „залепнаха” на Wi Fi зоните  две денонощия

14 видеокамери, разположени на различни места в Созопол и Черноморец осигуряват сигурност на жителите и гостите на двата града и имат превантивна функция по отношение на нарушителите на реда.

Община Созопол изгради модерна видеосистема за наблюдение и включи целия град в Wi Fi зони, които предоставят безплатен интернет достъп на всеки жител и гост на курортния град. Още в първите часове на стартиране на интернет услугата за мрежата се закачат 1 150 потребителя- съобщиха от „ Трафик Сот”ООД, фирмата, която изпълнява проекта. 150 потребителя вече втори ден са „залепнали” на компютрите си и ползват безплатния интернет- сочат данните на фирмата.” Интересът е много голям към услугата, а фактът, че Созопол – от Стария град до Буджака могат да ползват безплатния интернет е част от усилията на общината да създаваме добри условия за отдих и почивка на хилядите туристи-заяви зам. кмета Петя Чапевова.Според нея цялата система за видеонаблюдение и Wi Fi зони,която е изградена в Созопол  е най-новата и иновтивна услуга, която се предлага в страната. Проектът е нов и включва изцяло безжично изградени камери с възможност за постоянно надграждане на системата без допълнителни инвестиции.

Видеокамерите са два вида –панорамни камери и трафик камери, които имат възможност да запишат дори такава подробност като номера на автомобила- нарушител. Две от камерите са разположени в центъра на град Черноморец, една камера- на „Буджака”, две- в района на пл. „Черно море”,една- на Магарешкия площад, две от видеокамерите са в района на сградата на общината,на входа и на изхода от града, има камери на пристанището и автогарата, както и в Стария град.

Видеонаблюдението ще се извършва денонощно от служители на общината , като при регистриран инцидент или съмнително поведение, органите на реда ще бъдат своевременно информирани.

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

август 2020
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31