Начало

Стотици се включиха в пролетното почистване

  • ПДФ
  • Печат

Жителите на община Созопол активно участваха в Националната кампания „Да изчистим България за един ден”. Традиционното пролетно почистване, с което жителите на туристическата община се подготвят за активния сезон е традиция от години и привлича най- много участници в почистването на плажните ивици.

Жители на с. Атия заедно с кмета Ренета Стоева почистиха голям периметър от плажа „Вромос”. Ентусиазирани, те успяха да почистят както плажната ивица, така и тревните площи,където през лятото къмпингуват летовниците. Към почистването на плажната ивици са включиха доброволци от град Черноморец. Десетки семейства с децата си успяха да съберат чували с боклуци от любимия за туристите плаж.

Жителите на Созопол се включиха в кампанията като почистиха плажа на Райския залив и плажа до остров Свети Тома, известен като „шофьорския плаж”. Доброволци и представители на РТК почистиха района на разкопките на плаж”Харманите”.

В пролетното почистване се включиха и  жителите на всички населени места в общината, които съсредоточиха усилията си в районите за живеене.

Станалото традиционно пролетно почистване в община Созопол вече пета година дава резултати. С изключение на плажа „Вромос” където  замърсяването бе изключително голямо, в другите райони участниците регистрираха по- малко боклуци тази година.

За да се изчисти напълно плажната ивица на Вромос, кметът на град Черноморец Добри Добрев планира още една екоакция в края на месец май.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юни 2022
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930