Начало

Фондация „Созопол” стана член на Комитета за връзка на ЮНЕСКО с неправителствени организации от цял свят

  • ПДФ
  • Печат

Фондация „Созопол” стана член на Комитета за връзка на ЮНЕСКО с неправителствени организации от цял свят. Фондация „Созопол” беше избрана за член на Комитета за връзка, който ръководи и координира дейността на неправителствените организации към ЮНЕСКО. Това стана на годишната сесия на Международната конференция на неправителствените организации към ЮНЕСКО, на тема „Култура и Култури – универсалност и многообразие”, която се състоя от 12 до 14 декември в централата на ЮНЕСКО в Париж. Целта на тази конференция, която обединява всички неправителствени организации - официални партньори на ЮНЕСКО, беше да обсъди състоянието на сътрудничеството с ЮНЕСКО, да проведе колективна консултация за основните насоки на бъдещата програма на ЮНЕСКО и да даде тласък на сътрудничеството между отделните неправителствени организации в името на общите цели и интереси.
Членовете на Комитета за връзка, натоварен с ръководство и координиране на дейността на неправителствените организации в периода между две сесии на Конференцията, е ограничен на 10.Този пореден успех на екипа на Фондация „Созопол” е плод на сътрудничеството с българското правителство, с областните и общински власти, с всички партньори и приятели на Фондацията. Фондация „Созопол” ще продължи и в бъдеще да работи за издигане на международния авторитет на България в средите на ЮНЕСКО и нейните неправителствени организации, за утвърждаване на страната като желано място за отдих туризъм в полза на развитието.
Към настоящия момент Фондация „Созопол” е първата и единствена българска неправителствена организация в партньорски отношения с Организацията на Обединените Нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО).

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2020
пвсчпсн
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930