Начало

Пожар погълна трима души

  • ПДФ
  • Печат

Първи на помощ се отзовават жителите на Стария град

Жестоката трагедия се разиграва на ул. „Тюлен” в гр. Созопол, когото пожар обхваща къщата, където под наем живее семейство от Добрич. При тях в този момент са били и родителите на жената. Сигналът в Службата по противопожарна безопасност е получен в 23.39 ч.

На мястото на пожара пристигат двете пожарни на службата в Созопол и още пожарни от Бургас. Кризисният щаб към община Созопол реагира веднага и се организира гасенето на пожара .Участват и водоноски. В борбата с огнената стихия се включват всички съседи и много граждани на Созопол. На мястото на пожара пристига зам. кмета Катя Стоянова и началникът на Районното управление Дойчин Янев.Много бързо реагират от ЕВН и Гражданска защита. В гасенето на пожара се включват служители на общината и  всички полицаи,пристигат и служители, които не са на смяна.Вятърът допълнително ускорява лумналите пламъци, които много бързо обхващат дървената къща. Жителите на Стария град помагат с часове при гасенето на огнената стихия. От съседните къщи са гасили огъня с маркучи. Използвани са и крановете, които общината е постави още миналия мандат.

Въпреки усилията на хора и машини, в пожара загиват трима души- две жени и мъж.В къщата е  живеело семейство – мъж на 77 години, жена на 81 и тяхната дъщеря със съпруга си. Възрастните хора и 51-годишната им дъщеря не са успели да излязат и са изгорели в пожара. Зетят е усетил дима и е хукнал по стълбите и така е успял да се спаси. Оказана му е първа помощ и по първоначални данни не е много ранен. Името му е Георги, а загиналата му съпруга е Дияна. Двамата са били работници от Добрич в Созопол и са живеели на квартира с по-възрастните си родители.

Пожарът е загасен рано сутринта, като малко по- късно отново се възпламенява, но е овладян. В момента се прави оглед и се провеждат следствени действия.

Трагедията потресе жителите на града.

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юли 2020
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031