Начало

Созопол превзе Индия

  • ПДФ
  • Печат

Градът ще бъде домакин на втория по големина в света форум в областта на минерално-суровинната промишленост  - Балканския конгрес по преработка на минерални суровини

Созопол стана сензацията  в столицата на Индия – Ню Делхи,където в присъствието на над 1300 делегати, представители на над 54 държави от целия свят официално беше открит XXVI Световен конгрес по преработка на минерални суровини.

Още в първия ден на конгреса официално беше представен пилотния проект на община Созопол и Минно-геоложки университет „Св. Ив. Рилски“ за организирането и провеждането на най-важното събитие в областта на минерално суровинната индустрия в Югоизточна Европа за 2013 г. – XV Юбилеен балкански конгрес в град Созопол, България. Председателя на Организационния комитет – проф. д-р Иван Нишков и проф. дтн. Владко Панайотов – вицепрезидент на Интерпарламентарната група за минерални суровини към Европейския парламент представиха пред световната общност възможностите на град Созопол за организиране и провеждане на втория по големина в света форум в областта на минерално-суровинната промишленост  - Балканския конгрес по преработка на минерални суровини.

Огромен интерес предизвикаха представянето на презентационен 10 минутен филм за пилотния проект „Конгресен туризъм в град Созопол“, рекламните материали на град Созопол предоставени от община Созопол и конгресните анонси.  Делегатите от Русия не пропуснаха възможността да се снимат с вторият конгресен анонс и да заявят желание за участие в конгреса в Созопол, който ще се проведе от 12 до 16 юни  2013 година.

Председателя на Организационния комитет – проф. д-р Иван Нишков подробно запозна делегатите с историята, културата, минното дело и металургия в земите на древна Аполония на фона на  филм и българска музика от регион Странджа.

По искане на делегатите от азиатския континент и Северна Америка бе направена специална презентация на град Созопол, пилотния проект и XV Юбилеен Балкански Конгрес по преработка на минерални суровини на специализиран форум в рамките на XXVI Световен конгрес пред аудитория от над 700 участници. Австралийската делегация изяви желание филма за Созопол и конгреса да бъде презентиран още веднъж преди края на XXVI Световен конгрес.

Бяха зададени въпроси от страна на официалните представители на 54 държави за капацитета на Конгресен център Созопол. Проф. Иван Нишков увери делегатите, че град Созопол е не само най-стария град по българското Черноморие древен център на минното дело и металургия, но и е град с възможности за световен конгресен център и провеждане на събития от ранга на XV Балкански Конгрес. Представянето на град Созопол и XV Балкански Конгрес продължава .До този момент в Организационния комитет за подготовка на конгреса са получени заявки за участие от 41 държави,59 компании,61 университета,7 академии,33 научни института и 15 други организации.

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юли 2021
пвсчпсн
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031