Начало

Созопол изгражда нов детски дом

  • ПДФ
  • Печат

Община Созопол стартира реализацията на поредния проект, който е насочен към деца в неравностойно положение. След като започна изграждането на Дневен детски център в Черноморец, днес бе дадено началото на проект „С грижа към детето” по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013. Проектът е на стойност 771 хил. лева,безвъзмездна финансова помощ и предвижда изграждането на детски дом от семеен тип в с.Атия, в който ще бъдат настани 14 деца със специфични потребности. ” Този проект е продължение на социалната политика, която община Созопол осигурява за своите жители- заяви по време на представянето на проекта кметът Панайот Рейзи. С изграждането на детския център ще се предостави възможност на децата за социална интеграция и ще получат грижи и внимание и това ще бъде една адекватна подготовка за бъдещият им живот- заяви още кметът и добави, че изграждането на детския дом ще се отрази положително и на жителите на с. Атия. С изграждането на новия детски дом ще се открият осем работни места за специалисти, които ще полагат грижи за малчуганите.

На презентацията присъства председателят на общинския съвет Красимира Германова, която  пожела на екипа и изпълнителите успешна работа по реализацията на проекта. Тя изрази подкрепа към работата на кмета и общинската администрация, които успяват да класират и реализират все повече проекти. На презентацията на проекта присъстваха и други общински съветници, кметове на населени места в общината и жители на града.

Сградата ще бъде построена на площ от 551 кв. м на един етаж, а дворното пространство е повече от декар, където ще има пясъчник, детски кът и тревни кътове.В сградата ще има осем спални помещения, три които са предвидени за деца с мобилни проблеми,кухня, където ще се приготвя храната и голямо помещение- всекидневна с четири къта за хранене, игри,библиотека и телевизионна.

Проекта трябва да бъде завършен след 24 месеца.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2020
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031