Начало

Ремонти подобряват условията в общински сгради

  • ПДФ
  • Печат

Община Созопол предприе основни ремонти на няколко сгради в различни населени места в общината.Целта е до началото на есента условията за работа в тях да се подобрят и да съответстват на хигиенно- санатирните изисквания.До 15 септември трябва да приключат ремонтните дейности в ОУ”П.Н.Яворов” в с. Крушевец. Строителните дейности са свързани с подготовка на училищната сграда през новата учебна година да осигури целодневна организация на учебния ден на учениците от първи до трети клас,като по този начин ще бъдат обезпечени санитарно- хигиенни и безопасни условия на обучение и труд. В момента се извършва ремонт на помещението, в което ще се извършва обедното хранене на учениците, който включва прекарване на водопровод в стаята,оборудване с мивки и фаянсови плочки,изкърпване,шпакловане и пребоядисване на стени и тавани и поставяне на подова настилка от ламинат. Строителните дейности включват и цялостен ремонт на  училищните тоалетни и ремонт на компютърния клуб. Там където е необходимо ще  бъде подменена дограмата, ще се поставят нови врати и ще се освежат стени и цокли в училищните коридори.

Основен ремонт се извършва и в ЦДГ ” Моряче” в с. Атия. Той обхваща кухненския блок на първия етаж и офис-разливочна, гардеробна и санитарен възел на втория етаж. През годините са правени частични ремонти, които не са достатъчни за подобряване на условията за работа на персонала и за възпитаниците на детското заведение. С този ремонт ще бъдат решени дългогодишни проблеми и децата на Атия ще се обучават и възпитават в добри условия. В ремонта на кухненския блок е включено реконструкция на ВиК,електро и ОВ инсталации, монтиране на нов бойлер,нова фаянсова облицовка на стените,нова подова настилка,боядисване и освежаване на помещенията към кухненския блок и подмяна на старото с ново технологично обзавеждане и оборудване в топлата кухня и подготвителните.Ремонтните дейности вървят в срок и докато те приключат възпитаниците на ЦДГ”Моряче” ще получават храна от социалния патронаж в селото, който бе разкрит неотдавна.

Бърза се и с ремонта на социалния патронаж в с. Индже войвода. Той ще бъде основно ремонтиран като се предвижда и ново, модерно кухненско оборудване. Това е първият цялостен ремонт, който се прави в социалния патронаж в созополското село от разкриването  му там.

 

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

август 2021
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031