Начало

Разясняват проекти за 5,5 млн. лв. в Равна гора

  • ПДФ
  • Печат

Нова ВиК мрежа и пречиствателна станция за созополското село

В с. Равна гора се проведе  събрание, на което жителите на созополското село бяха запознати с двата проекта, чийто старт предстои до дни. Екип от специалисти на община Созопол със зам. кмета Петя Чапевова запознаха  присъстващите подробно с дейностите по проекти „Пречиствателна станция за отпадъчни води в с. Равна гора-община Созопол” на стойност 929 966 лева и „Изграждане и реконструкция на водоснабдителната мрежа на с. Равна гора” на стойност 4 684 616 лева, за които община Созопол е сключила договори за отпускане на безвъзмездна финансова помощ с Държавен фонд „Земеделие” по мярка 321 „Основни услуги на населението и икономиката в селските райони” по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

 

Основната цел на проекта за изграждане и оборудване на нова Пречиствателна станция за отпадни води (ПОСВ) е да се осигури пречистване на отпадъчните води в с. Равна гора в съответствие с националните и европейските стандарти за пречистване на отпадъчни води от населени места. Това ще доведе до дългосрочно разрешаване на проблемите ,свързани с пречистването на отпадъчните води, подобряване на околната среда,чрез осигуряване на адекватно третиране на замърсените води и минимизиране на риска от възникване и разпространение на болести, причинявани от тях. Като цяло изграждането на пречиствателната станция ще повиши качеството и стандарта на живот на жителите в с. Равна гора и ще намали различията с условията за живот в градска среда.

Освен с основните цели на проекта за пречиствателната станция жителите на селото бяха запознати и с етапите на нейното строителство и необходимостта да се извършат изкопни дейности в различни участъци, което би създало известни неудобства през дъждовния есенен период. Особеностите на проекта идва от факта,че отпадъчните води, които ще постъпват в пречиствателната станция са от битовата канализация, което налага изграждането на еднокоридорна станция и буферен резервоар, за да работи нормално екологичното съоръжение дори при пикови натоварвания.

Другият проект, който бе представен и разяснен на присъстващите на събранието като дейности и очаквани резултата бе изграждането и реконструкция на Ви К мрежа в Равна гора. Дължината на канализационната мрежа е около 2 500 м. Проектът предвижда цялостна подмяна на съществуващата водна и канализационна мрежа и изграждането на нова, изграждане на домови отклонения на всички имоти , които са в регулацията на селото и възстановяване на асфалтови настилки.


scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2019
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30