Начало

Кмет и президент откриха новия символ на Созопол

  • ПДФ
  • Печат

 

 

Средновековната лодка - аламана с името "Аполония" е новият символ на Созопол. Тя беше открита на тържествена церемония и водосвет от президента Росен Плевнелиев и кмета на Созопол Панайот Рейзи. "Днес съм изключително развълнуван, че могат да представя пред гражданите и гостите на Созопол аламаната, изработена от майстор Димитър Хрусов", каза по време на откриването кметът. Рейзи благодари на президента Плевнелиев за това, че е посетил Созопол в деня на неговия празник, за да отрежат лентата на новия символ.

Рейзи благодари и на правителството за средствата, които отпуска, за да се опазят и популязирит мощите на Йоан Кръстител, да се реконструира и ремонтира църквата „Св.Св. Кирил и Методий”, както и за всички археологически открития през последните няколко години.

Президентът Росен Плевнелиев каза, че Созопол е уникален град, най-стария у нас с богата история и с дух. В същото време градът има богат културен живот и атракции. "Созопол има настояще, което трябва да обичаме и уважаваме, минало, което трябва да показваме и пазим и бъдеще, което само заедно може да изковем и определим", каза президентът и допълни, че той се развива като уникална туристическа дестинация, стъпил върху хилядолетия, но е по един модерен начин. Росен Плевнелиев каза още, че счита себе си за приятел на Созопол и обича Българското Черноморие. Той заяви, че добрите резултати се постигат само, когато сме заедно и даде за пример лодката-символ на Созопол. "Аламаната има 8 гребла. Нашите предци са оцелявали в бурното море, когато са гребели заедно. Трябва да постигаме заедно своята обща цел", каза още той. Росен Плевнелиев и Панайот Рейзи бяха първите, които се снимаха пред лодката, а след това същото направиха и многото жители и гости на Созопол, които присъстваха на тържеството.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

декември 2019
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031