Начало

Президентът ще открие новия символ на Созопол

  • ПДФ
  • Печат

Визитата му започва с поклонение пред мощите на Св. Йоан Кръстител

Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще посети Созопол за празника на 17 юли, когато се чества Света Марина - покровителката на града. Той ще бъде посрещнат в центъра на града от кмета Панайот Рейзи и почетна рота моряци от Военно морска база Атия, които ще изпълнят ритуал по посрещането на главнокомандващия на Българската армия. Първото място, което ще посети президентът в Созопол е църквата Св. св. Кирил и Методий, където ще се поклони пред мощите на Свети Йоан Кръстител.

Преди близо една година в качеството му на кандидат за президент това бе първата му спирка по време на визитата му в града.

Той ще разгледа разкопките на крепостната стена и ще се запознае с най- новите открития на археологическия обект, който се намира в близост до църквата Св. св. Кирил и Методий. Разходката му ще продължи по алеята на Южната крепостна стена и музея на фондация „Созопол”, където ще се запознае с последните проекти, по които работи фондацията и ще разгледа музея.

В 18.00 ч. официално ще бъде открит най- новия символ на града- автентична рибарска гребна лодка тип „аламана”. Президентът и придружаващите го лица ще присъстват на водосвет и ритуал по откриване на аламаната, чийто монтаж в градинката до църквата Св. св. Кирил и Методий започна .

Програмата за празниците на Созопол продължава с откриване на една изключителна изложба на монети, която ще бъде открита в Археологическия музей. Президентът ще присъства на откриването й и ще разгледа най-богатата колекция от монети по Черноморието, сечени за първи път по българските земи.

Празникът ще завърши с концерт, на който официално ще бъде връчено званието „Почетен гражданин на Созопол” на Симеон Данков.

Жителите на древния град очакват българския президент, който започна кампанията си за президент точно от Созопол и те бяха първите пред които той представи своята платформа и визията си за президент на страната.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

декември 2019
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031