Начало

Украински журналисти ще рекламират Созопол

  • ПДФ
  • Печат

 

 

Журналисти от десет водещи медии в Украйна бяха на посещение в Созопол. Те бяха приети от кмета на община Созопол Панайот Рейзи, който представи Созопол и населените места в общината. Той запозна журналистите с развитието  на туризма и най- новите инфраструктурни проекти на общината. Гостите бяха впечатлени от богатата история на града, но задаваха въпроси както за развитието на туризма в региона, така и за инвеститорския интерес към града и последните археологически разкопки. Особен интерес проявиха към поклонническия туризъм и възможностите за ловен туризъм.

Тема на разговора бе и засиленият интерес на техни сънародници да купуват имоти и жилища в Созопол. „Независимо, че имотите при нас запазиха високите си цени, интересът от страна на купувачи от бившите съветски републики е висок” - заяви кметът Панайот Рейзи и отговори на въпроса на какво се дължи този интерес. ”При нас строителството е ниско, има възможност за озеленяване на пространствата около жилищата, близост до морето и уникалната възможност да живееш там, където другите идват на почивка” - заяви кметът и уточни, че над 400 украинци са собственици на имоти в района. Целта на посещението на украинските журналисти е да се запознаят с възможностите на Созопол да развива туризъм и да рекламират града в страната си.

След срещата с кмета на Созопол, украинските журналисти разгледаха града. Посетиха обновената църква „Св. св. Кирил и Методий” и се поклониха пред мощите на Св. Йоан Кръстител, разгледаха разкопките до църквата и посетиха музея на южната крепостна стена, където останаха впечатлени от репликата на статуята на бог Аполон, която се е издигала на височина 13,20м. в древния град.

 

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юли 2020
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031