Начало

Празник на духовността и просветата

  • ПДФ
  • Печат

Почетен знак за художника на Созопол

Община Созопол отличи с почетен знак и почетна грамота художника Иван Бахчеванов, който вече 25 години е главен уредник на Художествената галерия в Созопол. Наградата бе връчена от зам. кмета на община Созопол Катя Стоянова по случай 60 годишния юбилей на художника по време на празничния концерт, посветен на 24 май- Деня на славянската писменост и българска култура. Почетният знак се присъжда за цялостен творчески принос за съхраняване и популяризиране на художествените произведения на град Созопол.

Високото отличие, което Иван Бахчеванов получи е и за богатата му дарителска дейност и за приноса му в утвърждаването на Созопол като град с богата култура и духовност. Иван Бахчеванов изказа благодарност на община Созопол  за високото отличие и за последователната политика на общинското ръководство да подпомага и подкрепя хората на изкуството и културата и развитието на града като културен и духовен център. Той обяви нова инициатива на Художествената галерия, която организира школи за по изобразително изкуства за всички възрасти.

По време на празничния концерт учениците от четвъртите класове на ОУ”Св. св. Кирил и Методий” получиха свидетелствата си за завършена образователна степен и бяха поздравени от директора на училището Димитринка Щерионова за постигнатите отлични резултати през учебната година. ”Нашите деца са добри, умни и талантливи.Нека ги подкрепяме, за да растат щастливи и достойни жители на град Созопол” - пожела зам. кмета Катя Стоянова, която поздрави присъстващите от името на кмета Панайот Рейзи с най- българския празник. Тържеството продължи с празничен концерт с участието на ученици от ОУ ”Св. св.Кирил и Методий” и самодейци от НЧ ”Отец Паисий”.


scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

март 2021
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031