Начало

Ще помири ли Поморие двата гранда на родния туризъм?

  • ПДФ
  • Печат

 

130И тази година Созопол и Несебър се подготвят за примирие. Домакин и арбитър на подписването ще бъде Поморие. Отново се готвят  свитите на архонтите на Аполония и Месембрия и гадаят за клаузите на мирния договор, с който ще скрепят мир до следващата година. Месембрия приготвя тежки дарове за победителя, а Аполония подозрително изчаква помирителен знак.

Шеговитата церемония по подписването на мирния договор се чака както от жителите на трите морски общини, така и от летописците на регионални и национални медии. Едно събитие с препратка в далечната история, претворено от съвременните ръководители на Созопол, Поморие и Несебър в празник, се превърна през годините в чакано събитие, с което Южното Черноморие дава знак, че туристическия сезон вече е започнал.

И хроникьорите се питат, дали Поморие ще успее  да помири двата най- бързо развиващи се туристически градове по родното Черноморие? Дали Созопол ще преглътне вероломното нападение от преди 22 века, когато неговата рожба Анхиало е било завладяно и опустошено, а самата Аполония е била обсадена и Аполон-осквернен. Дали Несебър ще преглътне унижението от безразличието на победителите, които дори не са пожелали да отбележат победата с някакъв знак? Подозрителността на победителите ще срещне високомерието на победените. Преситеният и богат Несебър ще чака милост от по- старшия и бързо развиващ се Созопол. Ще успее ли Анхиало да помири Аполония и Месембрия и там, в музея на солта ще положат ли подписи под мирния договор архонтите Рейзи и Димитров? Как ли известният със своята дипломатичност архонт Алексиев ще ги убеди да подпишат историческия документ?

Ще имаме ли събитие, се питат хроникьорите. Часът на истината е утре,11.00 ч., мястото е Поморие.scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

август 2021
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031