Начало

Созопол започна изграждането на Дневен център за деца

  • ПДФ
  • Печат

Кметът на община Созопол Панайот Рейзи и  Ахмет Дургун,кметът на община Алпуллу, Турция представиха общ проект по Програмата за трансгранично сътрудничество България- Турция. Турските партньори по проекта пристигнаха специално за старта на проекта, който е на стойност 320 526 евро и с продължителност 18 месеца.

 

 

 

Реализирането на проекта от страна на община Созопол включва саниране на сградата на здравната служба в гр. Черноморец и адаптиране на част от нея за Център за рехабилитация и социална интеграция на деца с увреждания. По проекта са предвидени176 530 евро за строително –ремонтни работи и още 51 729 евро за оборудване на центъра. Общинската сграда в Черноморец ще има външен асансьор, за да бъде центъра за рехабилитация достъпен за всички, които ще ползват услугите му. Дворът ще бъде благоустроен и озеленен и ще бъдат монтирани детски съоръжения. Според кмета на Черноморец Добри Добрев в двора се намира и рядък вид дърво, което е на 100 години. Той благодари на кметовете на двете общини за начинанието, което ще предоставя услуги и ще повиши качеството на живот на жителите и на двете общини.Капацитетът на Центъра за рехабилитация и социална интеграция на деца с увреждания  в Черноморец ще има капацитет за 24 деца.

Турските партньори ще извършат рехабилитация на част от сграда на обреден дом в Алпуллу,който ще бъде адаптиран  за Център за възрастни хора.

Проектът се реализира със Сдружение „Деметра”, което ще разработи обща стратегия за създаването и подобряването на социалните услуги в общините Созопол и Алпуллу .

И двамата градоначалници Панайот Рейзи и Ахмет Дургун изразиха мнение ,че изпълнението на проекта ще създаде  положително партньорско сътрудничество между общините и ще повиши на капацитета на местните власти за предоставяне на  социални услуги на европейско ниво.

Визитата на турската делегация продължи с разглеждане на здравната служба в Черноморец, където вече започнаха строителните дейности по проекта и  с посещение на Старинен Созопол.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2021
пвсчпсн
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930