Начало

Детска олимпиада подпомага талантливите деца на община Созопол

  • ПДФ
  • Печат

 

 

За шести път в Созопол се проведе Детска олимпиада с участието на ученици от всички училища на територията на община Созопол. Тя се организира и провежда от собственикът на хотел”Вила Лист”Иван Илиев, който е сред основателите на Ротари клуб Созопол.

Почетен гост на събитието бе кметът на община Созопол Панайот Рейзи. Двамата дадоха старт на олимпиадите по математика и литература, които се проведоха в ОУ”Св. св. Кирил и Методий”. В тях взеха участие 50 ученика от четвърти до осми клас от цялата община. Малките ученици до четвърти клас участваха в конкурс за рисунки на асфалт и бяха оценявани от известния бургаски художник Красимир Зинин. Друг конкурс даде шанс на най- добрите индивидуални и групови изпълнители, които превърнаха олимпиадата в истински празник. Сцената бе пред входа на х-л „Вила Лист”, а десетки зрители аплодираха младите таланти. В детския празник участие взеха представители на градовете Созопол и Черноморец, селата Атия, Зидарово, Крушевец, Равна гора и Росен

Най- добрите певци и художници бяха лично наградени от кмета Панайот Рейзи и Иван Илиев и получиха грамоти и предметни награди. Учениците, които показаха най- добри резултати в олимпиадите по математика  и литература бяха наградени от созополския хотелиер с парични награди.

„ За мен е истинско удовлетворение, че мога да стимулирам и мотивирам децата да полагат повече усилия за своето образование и за развитието на талантите си”- заяви Иван Илиев и благодари, че в лицето на кмета Панайот Рейзи е намерил подкрепа за това станало традиционно за Созопол събитие. Да подкрепят  своите участници на детския празник бяха директорите на училищата и кметовете на Крушевец Иван Иванов, на Росен- Иван Динев и общинския съветник от с. Равна гора Янчо Георгиев.

Празникът завърши с почерпка за всички участници.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

ноември 2020
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30