Начало

Созопол предизвика фурор в Киев

  • ПДФ
  • Печат

Представянето на община Созопол на Международната туристическа борса в украинската столица Киев е едно от най- успешните за тази година. Туристическата борса в Киев е последното международно изложение преди началото на летния сезон и по традиция там се събират най- големите европейски туристически фирми. Този форум е и най- предпочитан от всички браншовици от рускоговорящите страни. Изложители от 55 страни и над 60 000 посетители участваха в международното изложение, където Созопол се оказа сред най- търсените, познати и желани дестинации. На място са сключени договори между созополски фирми и професионални изложители от Украйна. Интересът към Созопол е с основен акцент възможностите за младежки туризъм, детски лагери и творческа изява на децата по време на ваканцията си в града. Към този вид туризъм интерес са проявили и представителите на останалите рускоговорящи страни като конкретно са се интересували от събития и атракции за деца и младежи.

По време на туристическата борса ръководителят на екипа на община Созопол зам. кметът Петя Чапевова е провела работна среща с кмета и  ръководния екип на един от най- големите украински градове Бровари. В града, който развива лека и тежка промишленост  живеят над 200 000 души.През последните години той е сред най- бързо развиващите се украински градове. Интересът към Созопол е от години, но тази среща дава възможност за конкретни договорки и споразумения- сподели Петя Чапевова, чиито оптимистични прогнози са ,че още това лято от Бровари ще дойдат туристи в Созопол. И там интересът е към възможностите на децата и младежите да съчетаят ваканцията си с изяви или съпътстващи атракции, които да направят почивката им не само интересна, но и полезна.По време на разговора кметът на Бровари е проявил интерес към Стария град и разбира се към мощите на Св. Йоан Кръстител.

Към Созопол интерес са проявили фирми, които инвестират в спортни съоръжения и произвеждат спортни уреди. Домакинството на Созопол на предстоящото Европейско първенство по футбол през 2015 година е привлякло интереса на фирмите.

В Международната туристическа борса в Киев участие взеха и туроператори и хотелиери от Созопол и Черноморец. С конкретни договори от там се върнаха АяТурс-Бобчев,”Морска звезда”-Мария Рейзи и още няколко туроператори.на щанда на община Созопол със рекламни материали се представиха и няколко от водещите созополски хотела х-л”Селена”, х-л”Вила Лист”,х-л”Вила Византия”, к-с”Св. Тома”,”Лагуна бийч”, „Табатов бийч” и х-л”Орион”.

scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

април 2021
пвсчпсн
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930