Начало

Празник на българо-гръцкото приятелство в Созопол

  • ПДФ
  • Печат
Летният театър в Созопол се препълни по време на концерта по повод 30-годишнината от основаването на Сдружение за българо-гръцко приятелство "Аполония". На сцената, на която бяха подредени археологичеки находки, символи на българо-гръцката дружба и тематични фотоси, млади созополски таланти рецитираха стихове от гръцки поети, а на мултимедия гръцките приятели на сдружението поздравиха созолопчани с гръцки песни. Публиката припяваше с изпълнителите известните мелодии.
Младите артисти разказаха за създаването на сдружението и за дейността му. За посещенията си в Гърция, за детските лагери и за филмите, които са направили медии от съседната страна за Созопол, за приятелствата си с гръцки сдружения.
"Изключително съм развълнуван да поздравя за тяхната 30-годишнина Сдружение за българо-гръцко приятелство "Аполония". Те са стожер на културата и традициите на Созопол, такъв, какъвто е бил в древните времена. Бих казал, че именно заради това културно многообразие, което ние имаме в нашия град, Созопол е привлекателен център за много хора. Винаги се радвам, когато виждам такава сила и такъв хъс у хора, действащи като една машина. И като всяка машина, сдружението си има двигател и той се казва Аспасия Порожанова".
Това каза в своето привествие кметът Тихомир Янакиев, който връчи цветя и плакет на председателя на сдружението - г-жа Порожанова.
Управителният съвет на сдружението връчи плакети на своите най-активни членове.
Приветствие поднесоха още председателят на общинския съвет в Созопол Георги Пинелов, представители на българо-гръцките сдружения в Несебър, Царево, Бургас и Поморие. Посланикът на Репулика Гърция Димитриос Хронопулос изпрати специално поздравително писмо.
Празникът продължи с концерт на хора на сдружението заедно с оркестър "Ел Греко". Вечерта, както подобава, завърши със сиртаки, в което се включиха деца от различна възраст. А на финалното гръцко хоро на сцената излезе и цялата публика.
scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

август 2022
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031