Начало

По покана на кмета на Созопол, официален гост на празника на града бе Президентът на Република България Румен Радев

  • ПДФ
  • Печат

По стара българска традиция, той бе посрещнат с питка и сол в сградата на общинска администрация. Там се проведе и срещата между Президента и Кмета, на която присъстваха още Николай Копринков - Секретар по вътрешна политика и гражданско общество, Ирина Гъркова - Секретар по духовност и култура, Кирил Атанасов - Секретар за връзки с медиите на Президента, Областният управител проф. Мария Нейкова, Председателят на Общински съвет Георги Пинелов и зам.-кметовете Тодор Дамянов и Румен Кисьов.


На срещата бе обсъдена спешната необходимост от сформиране на работещо правителство, за да не изпадне България в парламентарна криза. Акцент в разговора бе и желанието на Община Созопол да придобие правото на стопанисване върху държавни имоти, в т.ч. „Батареята” и остров „Св. Кирик и Юлита”. За финал Румен Радев написа послание в почетната книга на Созопол, а Тихомир Янакиев му поднесе подарък, част от който бе и нарисуваната специално за повода и предоставена от Али Муталибов маслена картина.

Заедно те се отправиха към летния театър, пред който се проведе церемонията по награждаване на отличените във фотоконкурса „Уловени мигове от Созополско око”. Награди от Кмета получиха Росица Гюрова и и Мариета Танева – 3то място, Васил Петров – 2ро място, Габриел Генчев – 1во място, а специалната награда бе дадена на Иван Тачев за принос към Община Созопол. Габриел Генчев бе отличен и от Президента Радев, от който лично получи почетен знак.

Вечерта продължи с празничен концерт на летния театър „Аполония”, от чиято сцена Кметът Янакиев и Президентът Радев отправиха свои приветствия към жителите на Созопол. Официални гости на събитието бяха още генералния консул на Русия Владимир Климанов, почетният консул на Русия Тонко Фотев, общински съветници, почетни граждани на Созопол, народни представители от различни политически групи.

По традиция на този ден се отличава личност с особено голям принос към обществеността. Тази година духовният водач на Созопол Отец Иван бе отличен посмъртно със званието „почетен гражданин”. От Кмета и Председателя на Общински съвет отличието получи отец Димитър, който през сълзи припомни на всички присъстващи за живота на покойния отец Иван и неговия принос към созополската църква.

След кратко видео, показващо красотата на града, местните жители показаха своя огромен талант. На сцената се изявиха Кристиян, Никола, Росен Костов и група „Ел Греко”, хора към Сдружение за българо-гръцко приятелство, Жан Шейтанов и групата за народни танци при Читалището. Наситената с много емоции и силни ръкопляскания вечер завърши с тържествена заря, която озари небето над Созопол.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (DSC_0798.JPG)снимка 13683 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0940.JPG)снимка 24264 Kb
Изтегляне на файла (DSC_0966.JPG)снимка 33756 Kb
scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

август 2021
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031