Начало

Предложение за промяна в Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол

  • ПДФ
  • Печат

Предложение за промяна в Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол

На основание чл.21, ал.1 т.7 от ЗМСМА, внасям в Общински съвет – Созопол следното предложение за промяна в Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол:

Съгласно чл.26 ал.4 от ЗВА и във връзка с чл.77 от АПК в законоустановения срок от 30 дни, Община Созопол чрез настоящето публикуване предоставя възможност на заинтересованите лица да направят своите предложения,мнения и препоръки по проекта.

1. Причини, налагащи изменението на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол.

Футболен клуб „Созопол”, участник в Трета професионална футболна лига, играе домакинските си срещи на стадион Арена Созопол, собственост на община Созопол. Предлагаме цените за вход за футболните срещи да се диференцират в зависимост от това, в рамките на коя лига се е играе футболния мач, което определя и интереса към него и посещаемостта на феновете. По този начин ще бъде възможно да се реализират допълнителни приходи, които ще бъдат вложени за развитието на професионалния и масов спорт в община Созопол.

2. Цели, които се поставят с изменението на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол.

Целта на изменението е осигуряването на допълнителни средства за развитието на професионалния и масовия спорт на територията на община Созопол.

3. Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол.

Изменението на наредбата не е свързано с изразходване на допълнителни финансови средства от бюджета на Общината, както и с ангажиране на допълнителни човешки ресурси.

4. Очаквани резултати от изменение на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол

Очакваните резултати след изменението на Наредба за определяне размера на местните данъци на територията на Община Созопол:

– Реализиране на допълнителни приходи от цени за вход за срещи от Професионалната футболна лига, провеждани на стадион Арена Созопол;

5.Анализ на съответствие с правото на Европейския съюз.

Предлаганите промени в Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол са в съответствие с нормативните актове от по-висока степен, както и с тези на европейското законодателство.

Във връзка с гореизложеното предлагам на Общински съвет Созопол следния

ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЕ:

На основание чл.21,ал.2 от ЗМСМА,Общински съвет Созопол приема следните допълнения и изменения в Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Созопол/НОАМТЦУТОС/:

Ал. 2 на чл.149 се изменя така :

„(2) За вход на стадион „Арена Созопол”, при провеждане на футболни срещи от Първенството на България или за Купата на България, се заплащат следните цени:

Футболни срещи от Първа футболна лига, или срещи на ФК Созопол срещу отбор от Първа лига:

  • 10.00 лв с ДДС – за трибуни;
  • 10.00 лв с ДДС – за ВИП ложа.

Футболни срещи от Втора футболна лига, или срещи на ФК Созопол срещу отбор от Втора лига:

  • 5.00 лв с ДДС – за трибуни;
  • 10.00 лв с ДДС за ВИП ложа.

Футболни срещи от Трета футболна лига, или срещи на ФК Созопол срещу отбор от Трета лига :

  • 3.00 лв с ДДС – трибуни;
  • 5.00 лв с ДДС – за ВИП ложи.”
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (Констативен-протокол-10-09-2018.pdf)Констативен акт255 Kb
scroll back to top
 

е-вестник

Вестник "Созопол"

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

август 2019
пвсчпсн
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031