Начало

Съобщение за пътната обстановка

Пътната отсечка от Златна рибка в посока Равадиново е временно затворена, поради обилните валежи. Автомобилите може да се движат по обходен маршрут през вътрешния път от местността “Куку баир” /пътя Созопол - Приморско/ към Равадиново.

Наводнено, но проходимо при съобразена скорост за пътуващите посока Созопол, е едното пътно платно на главния път Бургас – Созопол, в частта си преди бензиностанция Петрол.

Предвид обилните валежи, които трети ден се изливат в общината, нивата на подпочвените води се покачват. Ситуацията по всички пътни артерии се следи постоянно и при необходимост движението ще бъде пренасочено по алтернативни пътища, за което ще ви уведомим своевременно.

Апелираме всички шофьори да се движат с повишено внимание и съобразена с пътната обстановка скорост.

scroll back to top
 

Включете се в проекта за благоустрояване на детска площадка "Кита"

Община Созопол подготвя проект за благоустрояване на детската площадка „Кита“ който касае рехабилитация и обновяване на обществени озеленени площи за широко ползване. Предвидено е обособяване на детски кът, обновяване на зоните за отдих, почистване и оцветяване на емблематичната за парка фигура – каменния Кит-пързалка.

Проектът „Благоустрояване на детска площадка „КИТА“, гр. Созопол, община Созопол“ е във връзка с участие в конкурс, финансиран от ПУДООС за дейности по Национална кампания ,,Чиста околна среда -2021г‘‘ на тема ‘‘Обичам природата - и аз участвам‘‘.

scroll back to top

продължава>

 

Обръщение на Кмета на община Созопол по повод Богоявление и Ивановден

Уважаеми жители на община Созопол,

Поздравявам Ви с настъпването на едни от най-почитаните християнски празници Богоявление и Ивановден!

Йордановден ознаменува кръщението на Исус Христос, в който момент небето “се отваря”, Светият дух слиза и светът става по-добро място. Днешният ден е повод да се връщаме отново и отново в историята на нашата вяра, при традициите! Вярвам, че въпреки пречките, ще съумеем да запазим тези традиции и да ги предадем на поколенията след нас.

Нека Св. Йоан Кръстител Ви закриля и влезе във Вашите домове с мир, любов и надежда!

Честит празник на всички християни!

На всички именници, носещи имената Йордан, Йоан, Богдан, Иван и техните производни, желая здраве, воля и увереност във всяко ново начинание!

Бъдете благословени!

ТИХОМИР ЯНАКИЕВ

Кмет на община Созопол

scroll back to top
 

Първото за България дарение на HP получи училището в Зидарово

12 висококачествени компютъра получи като дарение ОУ „Христо Ботев“ в село Зидарово. Помощта идва от световно признатата компания Hewlett Packard, която предоставя технология на стойност милиони долари в помощ на образованието по целия свят, но за първи път прави подобен жест на територията на нашата страна.

scroll back to top

продължава>

 

Първокласниците в Созопол започват новата година с подарък

28 детски книжки получиха първокласниците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Созопол като дарение от Издателска къща „Златното пате“. Това е поредното дарение на г-жа Галина Златарева за децата от нашата община и идва като стимул за учениците, които току-що се завърнаха в класните стаи след отпускане на противоепидемичните мерки.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 20 от 344

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2021
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31