Начало

Профилактика

Община Созопол

уведомява:

Поради техническа профилактика официалният сайт на община Созопол - WWW.SOZOPOL.BG ,

няма да бъде достъпен на 13.01.2020 г. понеделник в периода от 20:00 до 22:00 часа.

Извиняваме се за причиненото неудобство!

scroll back to top
 

28-годишният Антон Иванов хвана Богоявленския кръст в бурните води на Созопол

 

 

Щастливецът, който „спаси” Светия кръст тази година е Антон Иванов. Момчето е от Созопол и се бори за кръста за първа година. „Радвам се, че Кръстът остана в Созопол”, заяви той пред съгражданите си на брега на морето.

scroll back to top

продължава>

 

Поздравителен адрес на кмета на Община Созопол по повод Богоявление и Ивановден

Скъпи съграждани,

Днес е един от най-почитаните в Созопол празници – Йордановден.

Поверията гласят, че с кръщаването на водата светът става по-добро място за живеене. Вярвам, че всички заедно ще съумеем да превърнем Созопол отново в един спокоен, още по-красив и изпълнен с оптимистични надежди град.

Пожелавам на всички ни упоритост и копнеж да успяваме да провокираме себе си, за да създаваме и преживяваме красиви мигове тук, в нашия град.

Само заедно, гражданското общество и администрацията, ще успеем да пристъпим пределите на един по-висш порядък и нравственост и така да постигнем нещата, които ще гарантират смисления ни и пълноценен живот тук.

По случай настоящите християнски празници – Йордановден и Ивановден искам да пожелая на всички празнуващи и носещи имената на светците крепко здраве, благоденствие и семейно щастие! Бъдете щастливи и вярвайте в себе си!

Тихомир Янакиев

кмет на Община Созопол

scroll back to top
 

Община Созопол кани всички жители и гости на града на традиционното честване на големия християнски празник - Йордановден

Скъпи жители и гости на града, на 6 януари Християнският свят отбелязва един от най-почитаните празници в Созопол – Йордановден/Богоявление.

Община Созопол ви кани на традиционния ритуал по „спасяването” на Светия кръст от 11:00ч. на Централен плаж.

scroll back to top
 

Започна записването на желаещите за „спасяването” на кръста на Йордановден

На 6-ти януари, понеделник християнският свят празнува Богоявление, или Йордановден. По традиция и тази година смелите момчета на Созопол ще скочат в студените морски води на Централен плаж за „спасяването” на Светия кръст.

Според вярванията, Бог се явява в своето триединство на Отец, Дух и Син в деня, в който Йоан Кръстител кръщава Исус Христос във водите на река Йордан.


Честванията на Йордановден ще започнат в 8:00ч. в храм „Св. Георги Победоносец” с празнична литургия, а в 10:00ч. ще продължат с Велик Водосвет. В 11:00ч. с литийно шествие всички ще се отправят към Централен плаж, Созопол, където ще бъде проведен традиционния ритуал.

Община Созопол е осигурила и награден фонд за всички участници в надпреварата.

Желаещите за участие могат да се запишат в сградата на община Созопол, стая номер 9 или на телефон 0550 25713. Записването ще се извършва и в понеделник от 10:00ч. на Централен плаж, представяйки лична карта. В надпреварата могат да се включат всички младежи, навършили 16 години. На място ще бъде извършен медицински преглед на всеки участник.

 

scroll back to top
 

Страница 2 от 263

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

януари 2020
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031