Начало

Созопол с награда за „Най- предпочитана морска дестинация през лято 2020“

Секретарят на Община Созопол Янко Костадинов взе участие в проведената днес професионалната дискусия „Туризмът в условията на Covid-19: „анти-коронни номера“ по света и у нас“, организирана от Националния борд по туризъм, съвместно с Егоист и Абилитикс и подкрепата на Philip Morris Bulgaria.
На срещата присъстваха Заместник-министърът на туризма г-жа Ирена Георгиева, Председателят на Комисията за защита на потребителите г-н Димитър Маргаритов, Изпълнителният директор на Hyatt Regency Sofia г-н Лоран Шодер, както и над 100 представители на туристическия бранш.
Дискусията се проведе в условията на „новата реалност“, създадена от пандемията, която засегна всички сфери на обществения живот, но без никакво съмнение е с най-силно отражение върху туризма.
В края на дискусията бяха връчени наградите на Националния борд по туризъм и Абилитикс за най-професионално справящите се с новите неблагоприятни реалности, като Созопол бе отличен в категория „Най-предпочитана морска дестинация през лято 2020“, а статуетката получи лично Янко Костадинов.
Номинациите са направени чрез класация, извършена от изкуствен интелект, който е събрал мненията на 500 респондента с интереси в сферата на туризма в онлайн среда.
scroll back to top
 

Проведе се учредителното събрание на МИРГ Созопол

Проведено бе учредителното събрание, което положи основите на новата Местна инициативна група Созопол, която ще бъде със седалище гр. Черноморец.
Събранието откри кметът Тихомир Янакиев, след което даде думата на зам.-кмета Румен Кисьов по темите от дневния ред, който бе гласуван с пълно мнозинство.
Единодушно бе приет и Устава, след което се пристъпи към избор на членовете на Управителния съвет. След предложения на Общото събрание и гласуване, стана ясен петчленния състав:
- Румен Кисьов - публичен сектор,
- Детелина Павлова( Рибей Моделс ООД) и Иван Агафонов (Чифликът ЕООД) - стопански сектор,
- Йосиф Спиридонов (Фондация "Св.Кирик и Юлита") и Георги Червенков - неправителствени организации и физически лица.
На финала почетният гражданин на Созопол Кирил Арнаутски отправи пожелания за успех на новата организация. Заседанието закри новоизбраният председател на Управителния съвет на МИРГ Румен Кисьов.
scroll back to top
 

Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация съществува – задай си въпросите!

Община Созопол се включва в националната кампания по повод 18-ти октомври - Европейския ден за борба с трафика на хора.


Националната комисия за борба с трафика на хора стартира ежегодната си национална кампания по повод 18-ти октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора. Кампанията тази година се провежда под наслов „Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация съществува“. Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни при Община Созопол вече провежда информационна кампания сред подрастващите в училищата на територията на Общината.

scroll back to top

продължава>

 

Наближава крайният срок за подаване на заявления за помощи

Дирекция “Социално подпомагане” – Созопол уведомява гражданите, че крайните срокове на приема на заявления-декларации са както следва:
1. Еднократна помощ за ученици, записани в първи клас за учебната 2020-2021 г. - до 15.10.2020 г. включително;
2. Еднократна помощ за ученици, записани в осми клас, за учебната 2020-2021 г. - до 15.10.2020г. включително.;
3. Целева помощ за отопление по реда на Наредба №РД 07-5 от 16.05.2008г. за отоплителен сезон 2020/2021 г. - до 31.10.2020г. включително.
Заявленията-декларации се приемат в сградата на Дирекция „Социално подпомагане”-Созопол на пл. „Черно море” №1 и Кметствата по населените места в Община Созопол по предварително утвърден график.
За повече информация е необходимо да се обърнете към социалният работник по район или на тел: 0550/ 2-24-19
scroll back to top
 

2 работни позиции по програмата „Старт на кариерата” към Агенцията по заетостта

Дипломирани младежи с висше образование могат да кандидатстват за работни позиции през 2021 г. в централни ведомства и техните териториални поделения в страната.

Чрез Програмата се предоставя възможност на безработни младежи, завършили висшето си образование, в рамките на 12 месеца да натрупат първия си трудов стаж, както и професионален опит, умения и практика по придобитото образование, с което да поставят началото на своето кариерно развитие.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 2 от 315

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

октомври 2020
пвсчпсн
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031