Начало

Поздравителен адрес на кмета на община Созопол Тихомир Янакиев по случай Световния ден на социалната работа

Уважаеми социални работници,

Приемете моите поздравления по повод Вашия професионален празник - Световния ден на социалната работа!

Социалната работа не е само професия, база от знания или реализиране на определени политики, социалната работа е високоотговорна кауза, която се подчинява на принципи и ценности.

Вие сте хората, които помагат на най-уязвимата част от нашето общество. Вашият неуморен труд, всеотдайност и професионализъм дават достоен живот.

Пожелавам Ви здраве, вдъхновение, мотивация и упоритост за постигане на нови професионални успехи!

ТИХОМИР ЯНАКИЕВ

Кмет на община Созопол

scroll back to top
 

Заповед РД-01-37/10.03.2021 на Директора на РЗИ-Бургас за въвеждане на противоепидемични мерки

Със своя заповед Директорът на РЗИ Бургас въвежда временни противоепидемични мерки на територията на област Бургас, считано от 00:00ч. на 12.03.2021г. до 00:00ч. на 26.03.2021г.

С цялата заповед може да се запознаете в прикачения файл.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (РД-01-37.pdf)РД-01-37.pdf1314 Kb
scroll back to top
 

Договор за сътрудничество бе сключен между Созопол и Визе, Турция

Договор за сътрудничество и установяване на приятелски отношения бе сключен днес между община Созопол и община Визе, Турция.
Кметът на Визе Ерджан Озалп бе посрещнат от Тихомир Янакиев в неговия кабинет, където в присъствието на официалната турска делегация, председателя на ОбС Созопол Георги Пинелов и зам.-кмета Тодор Дамянов, двамата градоначалници положиха своите подписи на документа, узаконяващ намерението на двете Общини за международно сътрудничество на основата на равнопоставеност и взаимен интерес.
Това се случва след като през октомври месец на изминалата година в Община Созопол постъпи писмо от г-н Озалп с предложение да се установят трайни отношения на побратимяване, които да дадат възможност за създаване, развитие и укрепване на приятелски връзки. С Решение № 265/17.12.2020г. Общински съвет Созопол подкрепи идеята и упълномощи Кмета на община Созопол да подпише договор за побратимяване, който да бъде основата на бъдещо сътрудничество и партньорство, взаимна обмяна на информация, идеи и добри практики в сферата на туризма, културата и социалните дейности, както и популяризиране на общината в чужбина чрез участие в национални и международни форуми и изложения.
Двете страни заявиха обща позиция, че ще работят заедно по съвместни инициативи и проекти, както и по разработване на програма за привличане на инвестиции в областите на сътрудничество.
След официалната среща турската делегация бе поканена да разгледа Етнографския музей, в чиито зали е пресъздаден уютът на някогашната созополска съща и са изложени традиционни занаятчийски инструменти, свързани с основния поминък на населението - риболов, земеделие, скотовъдство.
scroll back to top
 

Общинско горско предприятие стартира залесителната кампания "Посади си дърво"

Под звуците на „Хубава си моя горо“ стартира първата, от създаването на Общинско горско предприятие, залесителна кампания в Созопол, която има за цел създаване на нови гори в незалесени местности.
Първата фиданка бе положена от кмета Тихомир Янакиев и директора на ОГП Мишо Жеков, след което всички присъстващи дадоха своя дан към природата.
Това е само началото на еко каузата „Посади си дърво“, чрез която с видовете дъб и липа ще бъдат залесени общо 75 декара в местността Св. Илия. Към инициативата вече се присъединиха учениците от ОУ „Христо Ботев“ гр. Черноморец, а тепърва в предстоят редица събития, предоставящи възможността на малки и големи да засадят дърво и дарят добро на природата.
Кампанията ще се проведе съгласно приетата Програма за развитие на горския сектор и в съответствие с Европейската директива за развитието на горския сектор.
scroll back to top
 

Срокове за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес и в подвижна избирателна кутия

Община Созопол уведомява избирателите с постоянен и настоящ адрес в две различни населени места в страната, че фигурират в избирателния списък в съответната секция по постоянен адрес. Желаещите да гласуват в секция по настоящ адрес, е необходимо да подадат заявление за вписване в избирателния списък по настоящия адрес не по-късно от 20 март 2021 г. по образец (Приложение № 12-НС от изборните книжа). След като лицето бъде вписано в избирателния списък по настоящ адрес, автоматично ще бъде заличено от списъка по постоянен адрес и няма да може да упражни правото си на глас там.
Заявлението се подава в Общината по настоящ адрес или електронно през интернет страницата/e-mail адреса на съответната Общината (официален e-mail адрес на Община Созопол – Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ).
Заявления за гласуване в подвижна избирателна кутия (Приложение № 14-НС от изборните книжа) могат да бъдат подавани в дните между 24 и 31.03.2021 г. в съответната Община или през интернет страницата/e-mail адреса на Общината (официален e-mail адрес на Община Созопол – Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ). При подаване на заявлението от упълномощено лице, няма законово изискване пълномощното да бъде нотариално заверено.
scroll back to top
 

Страница 9 от 344

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2021
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31