Начало

Бъди част от фотоконкурс и покажи красотата на любимия Созопол

„Уловени мигове от созополско око“ e мoтoтo нa пъpвия пo poдa cи кoнкypc, организиран от Община Созопол, кoйтo чрез фoтoгpaфиятa ще пoкaжe забележителностите на необикновения град.

Той се организира пo случай празника на Созопол, посветен на в.м. Света Марина, и имa зa цeл дa пpeдocтaви възмoжнocт нa вceки дa пoпyляpизиpa любимитe cи мecтa в града, кaтo cпoдeли cвoитe фотографии на пpиpoдни, кyлтypни, apxeoлoгичecки или иcтopичecки обекти.

В следващите дни вceки жeлaeщ мoжe дa ce включи в кoнкypca c нeoгpaничeн бpoй cнимки, кaтo ги изпpaти на email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Kaдpитe тpябвa дa ca пpидpyжeни c кpaткo зaглaвиe, име на автор, както и къде са заснети.

Всички фотографии ще бъдат разгледани от жури, а най-добрите ще бъдат включени във фотоизложба на площад „Хан Крум”, пред Летен театър „Аполония”. Кметът на Община Созопол ще награди победителите в конкурса на 17.07.2021 г. в 18:00 часа.

Правила за участие:

1. Снимки за конкурса могат да бъдат изпращани от 23.06.2021 г. до 4.07.2021 г. на email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

2. Автор на снимката трябва да е участникът, който я изпраща. Когато лице изпраща снимка, на която не е автор, трябва да има писмено съгласие от автора на снимката и да го представи при поискване от организаторите.

3. С изпращането на снимка участникът гарантира, че притежава правата за нея и ги предоставя в полза на организатора.

4. С изпращане на снимка участникът дава своето съгласие тя да бъде включена във фотоизложба.

5. Всички участници ще получат награди, а авторите на трите най-добри фотографии ще получат и парични награди.

Тел. за контакт: 0550 2 57 13, 0550 2 57 04.

 

scroll back to top
 

Линията Санта Марина – Грийн лайф ще бъде обслужвана от Созопол бус

От 25.06.2021 г. (петък) до края на летния сезон ще се изпълнява превоз по автобусната градска линия по маршрута к.с. Санта Марина - Созопол, стар град – Созопол, нов град – Стадион Арена Созопол – Магазин Лидъл – к. Каваци – к. Смокиня – к.к. Грийн Лайф (Мапи).
От начална спирка к.с. Санта Марина автобусът ще тръгва в часовете 9:00 ч., 11:00 ч., 16:00 ч., 18:00 ч., а от к.к. Грийн Лайф (Мапи) в 10:00 ч., 12:00 ч., 17:00 ч. и 19:00 ч.
Транспортът ще се осъществява от „Созопол бус“, а цената на билета е 1,50 лв. При засилен интерес и натоварване на линията, разписанието ще бъде променено, така че да кореспондира с необходимостта на пътниците.
scroll back to top
 

ИЗНЕСЕН ВАКСИНАЦИОНЕН ПУНКТ В СОЗОПОЛ

Съгласно съвместната кампания на Община Созопол и РЗИ-Бургас на 24.06.21 г. (четвъртък) от 10:00 до 12:00 часа в сградата на Общински съвет ще бъде позициониран изнесен ваксинационен пункт.
Всеки желаещ да бъде ваксиниран срещу Ковид-19 с избрана от него ваксина, може да заповяда, като не е необходимо предварително записване. Съобразено с изискванията, ще бъде поставяна и втора доза на ваксина Пфайзер на лицата, поставили първата на 3.06.21 г. Лицата, преминали през ваксинация с препарата на Модерна на 3.06.21 г., ще бъдат повторно ваксинирани на 1.07.2021г.
scroll back to top
 

Контейнерите с опасни отпадъци са извозени от Атия

Приключи транспортирането на контейнерите „Б-Б куб“  от Атия до площадка за постоянно съхранение извън община Созопол.

Успешно завърши процедурата по натоварване и извозване на контейнерите, съхраняващи негодни за употреба пестициди от площадка, находяща се в ПИ 81178.48.28 и ПИ 81178.48.14 по КК на гр. Черноморец за окончателно обезвреждане извън територията на общината.


„Подобряване качеството на живот, насърчаване на кръговата икономика и опазването на околната среда са приоритет при настоящото управлението“, заяви кметът Тихомир Янакиев, и именно тази дейност бе заложена в разработения наскоро План за интегрирано развитие на община Созопол за периода 2021 – 2027 година. Предаването на Б-Б кубовете е следствие на посоченото в мярка 2.4.1 Интегрирано управление на отпадъците, която дейност бе извършена от специалисти и при съблюдаване на действащата нормативна база.

Историята на временната площадка започва през далечната 1999 година след откриване на съществуващи негодни пестициди, разположени в помещения на земеделски кооперации в част от съставните села на общината. През м. май 1999 г. започва тяхното обезвреждане, поставянето им в Б-Б кубове по утвърдена технология и издадено разрешение на МОСВ и транспортиране до площадка за тяхното съхраняване на територията между ликвидирания участък „Стаханов“ и флотационна фабрика „Росен“, който терен представлява стара халда за руда и баластра използвана в продължение на 50 години за тази цел. Всички кубове с опасни отпадъци вече са извозени и площадката е освободена.

„Изключително важно за мен като Кмет бе да започнем изплащането на дължимите към РИОСВ отчисления по чл.64 - 1,8 млн.лв., натрупани при предходното управление, тъй като част от тях биват възстановявани на Общината, за да се използват по проекти с екологична насоченост като при настоящото транспортиране.“, коментира Тихомир Янакиев.

scroll back to top
 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС НА КМЕТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ

Уважаеми г-н Пазвантов,

Уважаеми жители на с. Равадиново,

Поздравявам ви по повод празника на с. Равадиново, отбелязван по традиция в деня, когато Православната църква почита Светия Дух - едно от трите лица на Светата Троица.

Сигурен съм, че добрината, от която са изтъкани равадинци и любовта ви към населеното място ще бъдат движеща сила за неговото успешно развитие. Пожелавам на всички Ви плодовете на Духа - радост, мир, милосърдие, вярност и себеобуздание.

Честит празник!

Тихомир Янакиев

Кмет на Община Созопол

scroll back to top
 

Страница 9 от 361

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

август 2021
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031