Начало

СЪОБЩЕНИЕ

Обходният маршрут за пътуващите Бургас - Созопол към момента е: Крайморие - Маринка - Ново паничарево - Ясна поляна - Приморско.

scroll back to top
 

Обявява се частично бедствено положение в с. Равадиново

Временно е затворен за движение главният път Созопол-Черноморец, затворен е и вътрешният път между двата града.

Обявява се частично бедствено положение в землището на с. Равадиново за срок от 48 часа, съгласно Заповед на Кмета на община Созопол № 8-Z-51/12.01.2021г.

Причина за това са продължителните и обилни валежи, довели до увеличен приток на язовирите „Факуда“ и „Синята вода“. В изпълнение е Авариен план за защита при бедствия в част „План за защита при наводнения“. Извършват се неотложно-аварийни дейности с цел овладяване на кризисното положение.

Основните входно-изходни артерии на с. Равадиново ( Златна рибка- Равадиново и пътя през м. Куку баир) са затворени.

Движението се пренасочва по обходните маршрути Равадиново-Веселие-Росен-Отманли и Равадиново-Веселие-Ясна поляна-Приморско.

 

scroll back to top
 

Приемат се заявления за абонамент на паркоместа

Във връзка с подготовката за летен сезон 2021 стартира приемът на заявления за платен абонамент на паркомясто по уличната мрежа на град Созопол.

Платеният абонамент гарантира точно определено и обозначено паркомясто, най-често пред дома/офиса или в близост до него, като то може да се ползва от различни автомобили. Услугата е насочена както към физически, така и към юридически лица, а стойността на абонамента е 288 лв. за периода 1.06.2021 - 30.09.2021 г.

Заявление може да подадете в Център за административно и информационно обслужване (фронт офис) в сградата на Общинска администрация.

Формуляр - в прикачения файл.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (ЗАЯВЛЕНИЕ ПАРКОМЯСТО НОВ 2  вар.doc)Заявление паркомясто2919 Kb
scroll back to top
 

Съобщение за пътната обстановка

Пътната отсечка от Златна рибка в посока Равадиново е временно затворена, поради обилните валежи. Автомобилите може да се движат по обходен маршрут през вътрешния път от местността “Куку баир” /пътя Созопол - Приморско/ към Равадиново.

Наводнено, но проходимо при съобразена скорост за пътуващите посока Созопол, е едното пътно платно на главния път Бургас – Созопол, в частта си преди бензиностанция Петрол.

Предвид обилните валежи, които трети ден се изливат в общината, нивата на подпочвените води се покачват. Ситуацията по всички пътни артерии се следи постоянно и при необходимост движението ще бъде пренасочено по алтернативни пътища, за което ще ви уведомим своевременно.

Апелираме всички шофьори да се движат с повишено внимание и съобразена с пътната обстановка скорост.

scroll back to top
 

Включете се в проекта за благоустрояване на детска площадка "Кита"

Община Созопол подготвя проект за благоустрояване на детската площадка „Кита“ който касае рехабилитация и обновяване на обществени озеленени площи за широко ползване. Предвидено е обособяване на детски кът, обновяване на зоните за отдих, почистване и оцветяване на емблематичната за парка фигура – каменния Кит-пързалка.

Проектът „Благоустрояване на детска площадка „КИТА“, гр. Созопол, община Созопол“ е във връзка с участие в конкурс, финансиран от ПУДООС за дейности по Национална кампания ,,Чиста околна среда -2021г‘‘ на тема ‘‘Обичам природата - и аз участвам‘‘.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 8 от 333

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

февруари 2021
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728