Начало

ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД И СИГУРНОСТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ

 

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАЧЕСТИЛИТЕ СЛУЧАИ НА РАЗЛЕПВАНЕ НА АФИШИ, РЕКЛАМИ И ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ДЪРВЕТА, СГРАДИ И КОНТЕЙНЕРИ ЗА ОТПАДЪЦИ, ОБЩИНА СОЗОПОЛ УВЕДОМЯВА ВСИЧКИ ЛИЦА ЧЕ СЪГЛАСНО ДЕЙСТВАЩА

Н А Р Е Д Б А ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД И СИГУРНОСТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ Е ЗАБРАНЕНО

Действия и прояви, с които се замърсяват или повреждат улици, тротоари, площади, паркове, градини, пазари, зелени площи, осветителни тела, афишни места, декоративни елементи, пътни съоръжения и принадлежности на уличната, пътната и алейната мрежа /знаци, табели, ограждения, пейки и други/;
Разлепването на съобщения, афиши и агитационни материали извън определените за целта места;
Облепването на сградите с афиши, съобщения, реклами и други материали;
Повреждането на паметници, скулптурни групи и паметни плочи;
Писане, драскане и рисуване по фасадите и вътрешната част от общите части на сградите, по оградите, пътните знаци и пътните съоръжения.

Нарушението на забраните се наказва с глоба до 200 лв. и/или имуществена санкция в размер до 500 лв.

 

scroll back to top
 

„Созопол - вълшебството на митичния град“

 

Остават броени часове до позиционирането на впечатляващата самостоятелна изложба на нашия съгражданин Габриел Генчев или както той сам описва себе си – „пътешественик, обичащ да разказва за личните си приключения и преживявания през призмата на своята креативност”.

Именно той бе победителят във фотоконкурса, организиран от Община Созопол, „Уловени мигове от созополско око”, а неговите кадри категорично му отредиха и високото отличие Почетен знак от Президента на Република България, което му бе връчено лично от Румен Радев на празника на града 17 юли.

С тази изложба авторът Габриел и организаторът Община Созопол целят да провокират всеки един минувач да отвори сетивата си за онова магнетично обаяние, което древния град притежава.

Не пропускайте възможността да се запознаете с открояващите кадри на Габриел и да се докоснете до очарованието на вечен Созопол!

От 10-август пред Летен театър „Аполония”

 

 

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (231644505_10222525049288815_1423274966909289880_n.jpg)Афиш259 Kb
scroll back to top
 

Влез в царството на площадния театър с „Арлекино и Марионета“

 

Фестивалът ще се състои от 5 до 10 август в гр. Созопол и ще представи пред широката публика българските и европейски достижения в областта на професионалното куклено изкуство и площадния театър.

Програмата включва общо 24 събития, 15 от които представления подходящи както за най-малките, така и за любители на изкуството на всяка възраст. Акцент на програмата се поставя на 6-ти юли, когато на сцената на летния театър ще бъде изнесена постановката "Отело - трагикомедия дел арте" със специални гости от Италия и Франция с ръководител Маестро Карло Бозо - един от най-известните режисьори в този жанр в Европа.

Организаторите и в това издание ще зарадват най-малките с разполагане на Ателиета за деца, които миналата година привлякоха огромен интерес, а постоянна изложба в рамките на Фестивала с илюстрации по разкази на Валери Петров може да посетите във фоайето на Читалището.

Всички фестивалните изяви са без конкурсен характер и с вход свободен. Театралният фестивал, освен цели от областта на културата и професионалната квалификация, си поставя и цели, свързани с акцентиране върху представянето и опазването на световното културно наследство от различни краища на Земята – европейския ренесансов театър, руския традиционен театър, автентичен театър на сенките, българско площадно танцово изкуство и песнопения… Същевременно форумът притежава и своя новаторска същност, а именно, той набляга върху разпространението на някои по-непознати театрални жанрове у нас – Комедия дел`Арте, пантомимата, клоунадата, театърът на предмета, театърът на сенките, кукленият театър за възрастни и деца.

Уникалната атмосфера и улиците на древния Созопол не случайно бяха избрани за естествен декор на креативния форум, където в пиковата седмица на летния сезон, мултинационалната публиката от десетки хиляди туристи, гости и жители на града ще общува на един език – езикът на театъра! Организатор на Фестивала е Театрална къща „Мариета и Марионета“ – добре известна у нас и в Европа, с множество постижения в областта на кукленото изкуство, представила страната ни на авторитетния Международен театрален фестивал в Авиньон, Франция през 2009 г. и 2010 г., както и в много други престижни форуми и събития във Франция, Канада, Италия, Германия, Чехия, Турция и други страни. Съорганизатори на Фестивала са Община Созопол и продуцентската компания „Интернешънъл филм сървиз“.

 

scroll back to top
 

Ваксинационен пункт в Созопол

Утре, 5.08.2021 г. (четвъртък) от 10:00 до 12:00 часа в сградата на Общински съвет ще бъде позициониран изнесен ваксинационен пункт. Всеки желаещ да бъде ваксиниран срещу Ковид-19 с избрана от него ваксина, може да заповяда, като не е необходимо предварително записване. Съобразено с изискванията, ще бъде поставяна и втора доза на ваксина Пфайзер на лицата, поставили първата на 15.07.21 г.

scroll back to top
 

ГРАФИК ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ НА МОБИЛНИЯ ПУНКТ ЗА СЪБИРАНЕ НА ОПАСНИ БИТОВИ ОТПАДЪЦИ

График - в прикачения файл

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (график_депо.jpg)ГРАФИК107 Kb
scroll back to top
 

Страница 7 от 368

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

септември 2021
пвсчпсн
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930