Начало

СЪОБЩЕНИЕ

В дните 9 - 11.05 ще бъдат обработени срещу кърлежи зелените площи в регулацията на всички населени места в община Созопол.

На 9.05 /събота/ декаризация ще се извърши в гр. Созопол, гр. Черноморец, с. Равадиново и с. Атия, а на 11.05 /понеделник/ - в останалите населени места.

Относно инициативата "Ние сме Созопол" поясняваме, че обработването ще започне с площадката на ул. "Мусала", за да е годна за посещение в неделя, ще се продължи с градската градина, училището и детската градина, а "Кита" и Магарешкият площад ще бъдат декаризирани след приключването на акциите там.

scroll back to top
 

ЗАПОВЕД № 8-Z-602 / 08.05.2020г. НА КМЕТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ

Тихомир Янакиев издаде заповед, с която организира начина на работа на общинския репатриращ автомобил.

Цялата заповед - в прикачения файл.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (ЗАПОВЕД 2020 ПАЯК_11.pdf)ЗАПОВЕД257 Kb
scroll back to top
 

Стартира проект ,,Приеми ме 2015“

През месец март 2020 година в Община Созопол стартира проект ,,Приеми ме 2015“ в партньорство с Агенция за социално подпомагане. Проекта ще изпълняват по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., (Договор BG05М9ОР001-2.003- 001-С01). Основната цел на проекта е да се разшири обхвата на услугата ,,приемна грижа“ и да се затвърди нейното предоставяне на местно ниво, като алтернативна форма за отглеждане в семейна среда на деца в риск. За целта ще се работи допълнително с доброволни и професионални приемни родители, които ще полагат грижи за децата в риск, като ще бъдат осигурени средства за месечно възнаграждение на приемните родители и средства за месечен бюджет и издръжка на децата, настанени в доброволни и професионални приемни семейства. Към настоящия момент специален фокус е насочен към предоставянето на социалната услуга на деца от 0 до 3 г.

Екипът по приемна грижа продължава работата си като част от областен екип към Община Бургас. Основните задължения на екипа ще са да информира обществеността, да набира кандидати за приемни родители, да извършва предварителен подбор, да провежда обучения, да изготвя оценка и предоставя доклади за годността на кандидатите пред Комисията по приемна грижа / КПГ/ за утвърждаване или отхвърляне.

Процедурата по одобряване на кандидатите за приемни семейства минава през няколко инстанции. Първо през социалните работници от екипа, които приемат и разглеждат молбите на кандидатите. Следва проучване и оценяване на кандидатите в срок от три месеца, представяне на оценката-доклад пред комисията по приемна грижа в РДСП гр. Бургас.
scroll back to top
 

Поздравителен адрес на Кмета на Община Созопол по повод Гергьовден

Уважаеми съграждани, жители и гости на община Созопол,
Уважаеми военнослужещи и ветерани от войните,

Поздравявам ви по случай Гергьовден - един от най-големите празници в нашата духовна култура, Ден на храбростта и Българската армия!

Благодаря на нашите генерали и адмирали, офицери, сержанти и войници за професионализма, усилията, отговорността и всеотдайността, която проявяват в името на сигурността на целия български народ!

Честит празник и на всички носещи името на Свети Георги Победоносец, нека донесе във всеки дом здраве, воля и надежда за по-добро бъдеще!

Нека Светията закриля всички нас и ни води към победа във всяко начинание!
Светъл празник!
Бъдете здрави!

 

ТИХОМИР ЯНАКИЕВ
кмет на Община Созопол

scroll back to top
 

СЪОБЩЕНИЕ

От днес, 1.05.2020г. се пристъпва към вторично поетапно дезинфекциране със специален препарат на улиците във всички населени места в общината, като се започне от градовете Созопол и Черноморец. Дейността ще се извършва с автомобили на Пожарна служба Созопол.

scroll back to top
 

Страница 7 от 289

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юни 2020
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930