Начало

Механизъм за лична помощ

КЪДЕ И КАК В ОБЩИНА СОЗОПОЛ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ МОГАТ ДА ПОДАВАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В МЕХАНИЗМА ЛИЧНА ПОМОЩ

p help
   Наредбата за включване в механизма лична помощ влезе в сила след обнародването й в държавен вестник на 5 юли 2019г. Нормативният акт е разработен в изпълнение на чл. 17 от Закона за личната помощ. С наредбата се урежда реда за предварителен контрол, текущ контрол върху изпълнението предоставяне на механизма лична помощ и последващи оценки на изпълнението. Регламентира се и сключването, изменението и прекратяването на споразумението за предоставяне и ползване на лична помощ между ползвателя, асистента и доставчика на лична помощ, както и изпълнение на трудовите правоотношения при спазване на изискванията на трудовото законодателство.

   До 31.12.2020 г. право за включване в механизма  лична помощ имат:

   - лицата с право на чужда помощ и определени 90 и над 90 процента трайна намалена работоспособност или вид и степен на увреждане;

   - децата с право на чужда помощ с определени 50 и над 50 на сто вид и степен на увреждане или степен на трайно намалена работоспособност;

   - децата без право на чужда помощ с определени 90 и над 90 на сто вид и степен на увреждане или степен на трайно намалена работоспособност.

   Когато ползвател на лична помощ е дете с увреждания  с 90 и над 90% степен на увреждане, се дава съгласие до 380 от месечната помощ от 930лв., която то получава по Закона за семейни помощи за деца, да се превежда от Агенция за социално подпомагане на Кмета на Община Созопол като Доставчик на лична помощ. Конкретната сума се изчислява на база на определения брой часове лична помощ, умножена по часовата ставка за положения труд от асистентите. Превеждането на средствата става след определяне на асистент на детето и сключване на трудов договор с него.

   В случай, че ползвател на лична помощ е пълнолетен човек с увреждане с 90 и над 90% степен на увреждане и с право на добавка за чужда помощ, заявителят за ползване на лична помощ трябва да даде съгласие същата добавка, която е в размер на 75% от социалната пенсия за старост, да се превежда от Националния осигурителен институт на Агенцията за социално подпомагане, която от своя страна ги превежда на ОАбщина Созопол като Доставчик на лична помощ.

scroll back to top

продължава>

 

Благотворителна акция

Община Созопол обявява благотворителна акция за набиране на дрехи и вещи от първа необходимост за семейство от с. Равадиново, община Созопол, чиято къща изгоря.

Желаещите да се включат могат да носят даренията в сградата на Община Созопол, в стоя №10.

Телефон за информация: 0550 2 57 13

scroll back to top
 

Списък на кандидати допуснати на конкурс за длъжността Директор на ОКИ

Списък на кандидати допуснати на конкурс за длъжността Директор на Общински културен институт "Музеен център".

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (Допуснати до конкурса.pdf)Допуснати до конкурса.pdf224 Kb
scroll back to top
 

Свободни работни места в Община Созопол

ОБЩИНА СОЗОПОЛ
Обявява свободни работни места по документи и събеседване на
Площадка за времено съхранение на опасни отпадъщи за бита, м.с. Росен по землище на гр.Черноморец за следните длъжности:
 
Изисквания към кандидатите:
1. Образование – висше в областта на екологията; осигурено обучение за Консултант по безопосността по ADR
2. Професионален опит – 1година
3.Основни отговорности:Работа с химикали и опасни отпадъци. Екологичен мониторинг , поддържане на екологична база данни.
scroll back to top

продължава>

 

Покана за консултации за определяне състава на ОИК Созопол

ПОКАНА ДО ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ 

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

 

Съгласно чл. 75, ал. 1 от Изборния кодекс /ИК/ насрочвам провеждането на консултации на 19 август 2019 г., от 11.00 часа, в кабинета на кмета на община Созопол за определяне състава на ОИК Созопол за предстоящите на 27 октомври 2019 г. избори за общински съветници и за кметове.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 7 от 248

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

ноември 2019
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930