Начало

Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация съществува – задай си въпросите!

Община Созопол се включва в националната кампания по повод 18-ти октомври - Европейския ден за борба с трафика на хора.


Националната комисия за борба с трафика на хора стартира ежегодната си национална кампания по повод 18-ти октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора. Кампанията тази година се провежда под наслов „Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация съществува“. Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни при Община Созопол вече провежда информационна кампания сред подрастващите в училищата на територията на Общината.

scroll back to top

продължава>

 

Наближава крайният срок за подаване на заявления за помощи

Дирекция “Социално подпомагане” – Созопол уведомява гражданите, че крайните срокове на приема на заявления-декларации са както следва:
1. Еднократна помощ за ученици, записани в първи клас за учебната 2020-2021 г. - до 15.10.2020 г. включително;
2. Еднократна помощ за ученици, записани в осми клас, за учебната 2020-2021 г. - до 15.10.2020г. включително.;
3. Целева помощ за отопление по реда на Наредба №РД 07-5 от 16.05.2008г. за отоплителен сезон 2020/2021 г. - до 31.10.2020г. включително.
Заявленията-декларации се приемат в сградата на Дирекция „Социално подпомагане”-Созопол на пл. „Черно море” №1 и Кметствата по населените места в Община Созопол по предварително утвърден график.
За повече информация е необходимо да се обърнете към социалният работник по район или на тел: 0550/ 2-24-19
scroll back to top
 

2 работни позиции по програмата „Старт на кариерата” към Агенцията по заетостта

Дипломирани младежи с висше образование могат да кандидатстват за работни позиции през 2021 г. в централни ведомства и техните териториални поделения в страната.

Чрез Програмата се предоставя възможност на безработни младежи, завършили висшето си образование, в рамките на 12 месеца да натрупат първия си трудов стаж, както и професионален опит, умения и практика по придобитото образование, с което да поставят началото на своето кариерно развитие.

scroll back to top

продължава>

 

Обръщение на Кмета по повод Деня на българската община

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ,
За мен е чест да Ви поздравя с Деня на българската община – 12 октомври!
Днес е денят, в който изказвам своята признателност и благодарност към всички, които влагат труд и умения за развитието на община Созопол.
Първостепенна задача в ежедневните ни действия е да работим за благоденствието на хората от нашата община и да стимулираме тяхната обществена ангажираност и отговорност.
Поздравявам всички Вас, служители в общинската администрация, кметове и кметски наместници, общински съветници, които със своята работа утвърждавате авторитета и ролята на местната власт и се грижите за достойния живот на нашите жители!
На всички желая здраве, лично щастие и енергия за нови професионални успехи във Вашата нелека и много отговорна работа!
ТИХОМИР ЯНАКИЕВ
Кмет на Община Созопол
scroll back to top
 

12 октомври - Ден на българската община

Днешната дата е определена за Ден на българската община през 1998г. с решение на делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините.
По този повод се проведе ден на отворените врати в сградата на Община Созопол. Учениците от VII и XI клас на СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ заедно с техните преподаватели бяха посрещнати от секретаря Янко Костадинов, който им разказа как работи институцията.
След това децата бяха поканени в кабинета на Кмета, където той ги очакваше, за да им сподели за неговите основни задължения и да им покаже стаята, в която се взимат най-важните решения, касаещи жителите на цялата община. Всеки желаещ имаше възможността да седне на кметския стол и да си направи снимка за спомен.
Учениците посетиха още кабинетите на Секретаря, отдел Проекти, фронт офиса, финансовата и културната дирекции, където получиха отговори на своите въпроси относно работата на всеки служител.

На днешната дата през 1882 година в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините решават отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.
scroll back to top
 

Страница 6 от 318

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

ноември 2020
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30