Начало

17.09.2021

Брой 535, 17.09.2021 г.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (final-Sozopol-17.09.2021.pdf)17.09.20212675 Kb
scroll back to top
 

Удължава се срокът на конкурса за изработване на туристическо лого на Созопол

Във връзка с обявения от Община Созопол конкурс за изработване на графична концепция за туристически бранд Созопол, включваща основно лого и сет пиктограми, Комисията, определена от Кмета на Община Созопол след проведени две заседания по оценка на предложенията не постигна решение относно тяхното класиране и избиране на лого. Oт заседанието се взе решение за удължаване срока за приемане на предложения с цел да бъде получена максимално оригинална, модернистична и въздействаща идея, която да създаде разпознаваемо лице на Созопол в сферата на туризма.

В конкурса се приемат както нови участници, така и нови предложения на вече включили се лица.

ОБЯВА

Във връзка с изпълнение на Решение на Общински съвет Созопол №402 от Протокол № 19/31.04.2021г. се удължава срокът на конкурс за изработване на графична концепция за туристически бранд Созопол, включваща основно лого и сет пиктограми.

scroll back to top

продължава>

 

Впечатляваща демонстрация в Седмицата на пожарната безопасност

Жители и гости на Созопол ще се докоснат до ежедневието на огнеборците
От 13 до 19 септември в цялата страна се провежда Седмица на пожарната безопасност, която е съпроводена с редица събития. Организираните мероприятия са пряко насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност и защита на населението, издигане престижа на професията и доверието на хората към органите на ПБЗН.
В Созопол Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас с Участък ПБЗН – Созопол ще направи обществено представяне на обновените по линия на европейски програми тактико-технически способности на силите за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации.
Демонстрирано ще бъде как се извършва спасяване на пострадал човек от моторно превозно средство след пътнотранспортно произшествие. По време на представянето ще бъдат разпространявани предварително подготвените по проект „Селиолу - Созопол: Информирани, обучени, екипирани“ брошури за действия при различни бедствия.
На разположение на присъстващите да разгледат и да се запознаят с техниката и възможностите за реакция при бедствия и произшествия ще бъдат пожарни и спасителни автомобили.
Събитието ще се проведе в град Созопол, площад „Хан Крум“ пред Летен театър „Аполония“ на 17.09.2021г. в 16:00 часа при спазване на всички мерки, въведени от Министъра на здравеопазването.
scroll back to top
 

Курсове по испански език в Созопол.

На 16.09.21 от 14:00 до 17:30 ч. в кино-видеоклуба при НЧ "Отец Паисий" - Созопол ще бъдат основателите на Българо-испански културен център Естрея, за да предоставят допълнителна информация на всички желаещи да се включат в обучителните курсове по испански език.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (90.jpg)информация470 Kb
scroll back to top
 

Поздравителен адрес на Тихомир Янакиев по повод Новата учебна година

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,
СКЪПИ УЧЕНИЦИ,
Поздравявам Ви с първия учебен ден на новата 2021/2022 година - ден празничен и светъл, усмихнат и пъстър, изпълнен с надеждата, с която идва всяко ново начало!
Най-вълнуващ е празникът за първокласниците, които с трепет за пръв път ще прекрачат прага на родното училище, ще навлязат в нов свят, непознат, труден, но интересен. Тук те ще създават най-трайните приятелства, ще се изградят като личности, водени от своите учители.
Нека първият училищен звънец, скъпи ученици, постави началото не само на новата учебна година, а на нов устрем към знания, вълнуващи преживявания и предизвикателства. Бъдете упорити в стремежите си да търсите и преоткривате себе си в безграничния свят на познанието, защото образованието е това, което ще допринесе за пълноценната Ви житейска и професионална реализация!
Пожелавам на преподавателите и родителите да насърчават и винаги да подкрепят децата, да им помагат при преодоляването на всяка трудна стъпка по пътя на тяхното образование и израстване!
На добър час!
ТИХОМИР ЯНАКИЕВ
Кмет на Община Созопол
scroll back to top
 

Страница 6 от 373

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

октомври 2021
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031