Начало

ОБРЪЩЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ ТИХОМИР ЯНАКИЕВ ПО ПОВОД 9-ТИ МАЙ

Уважаеми жители на община Созопол,
Поздравявам Ви по случай 9 май – Ден на Европа и Ден на победата над хитлерофашизма!
Денят на Европа символизира стремежа към единство, мир и просперитет на стария континент. Европейското единение е градено дълго, трудно, с взаимни отстъпки и истинска солидарност, действия, които е необходимо светът да предприеме и в настоящия момент.
В празничния ден желая на всички нас да бъдем по-човечни, по-солидарни и по-единни!
На 9 май отбелязваме и друго историческо събитие от 1945 година, което съдбовно е свързано с нашето минало, настояще и бъдеще и е белязало паметта ни. На тази дата е сложен краят на агонията на най-злия враг на човечеството – хитлерофашизма.
Втората световна война вече е история, но споменът е жив и ще се пази от поколенията. Затова днешният ден е ден за смирение и преклонение, почит и благодарност към тези, които са проляли кръвта си и жертвали живота си, сражавайки се по бойните полета в името на идните поколения.
Дълбок поклон пред великия подвиг на героите!
Честит празник!
ТИХОМИР ЯНАКИЕВ
Кмет на Община Созопол
scroll back to top
 

График на изнесените приемни на Кметът на общината

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев ще проведе изнесени приемни за жителите на населените места съгласно следния график:

11.05.22 г. (сряда)

16:00-16:45 ч. - с. Равна гора, видеоклуб

17:00-18:00 ч. - с. Росен, пенсионерски клуб

 

12.05.22 г. (четвъртък)

16:00-16:45 ч. - с. Равадиново, Кметство

17:00-18:00 ч. - с. Атия, Кметство

scroll back to top
 

Община Созопол се включва в кампанията #Първа работа

Община Созопол е партньор на Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027), която се включва в Европейската година на младежта с Националната кампания #Първа работа. Кампанията е насочена към младежи до 29 г. и има за цел да ги предизвика да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа. Основен партньор на ПРЧР в кампанията е литературният проект „Пощенска кутия за приказки“. Чрез платформите на „Пощенска кутия за приказки“ отправяме покана към младежи до 29-годишна възраст да разкажат за своята първа работа, а форматът на текстовете оставяме на тяхното въображение – стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и др.
От 30 април до 1 юни творбите на младежите ще бъдат събирани по електронен път на имейл адрес - Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , а след това жури ще селектира най-добрите от тях, за да бъдат прочетени от сцената в седем български града, един от които е Созопол. В журито участват журналистът Георги Милков, създателят на „Пощенска кутия за приказки“ Гергана Турийска и представители на ПРЧР.
Вторият етап от кампанията ще вдъхне живот на творбите от сцената в Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Популярни личности от киното и театъра, музиката и журналистиката ще прочетат най-забавните и интересни истории, с което ще дадат по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми. А „между редовете“ на прочетеното, популярните личности ще споделят и своя личен опит за утвърждаване в професията.
График на събитията от кампанията #Първа работа:
Стара Загора – 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център „Стара Загора;
Варна – 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“;
Пловдив – 30 юли (събота) от 19:00 часа в Лятно кино „Орфей“;
Видин – 3 август (сряда) от 18:00 часа в Драматичен театър „Владимир Трендафилов“;
Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание;
Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа, Летен театър "Аполония";
София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център.
Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (FirstJob.jpg)FirstJob.jpg201 Kb
scroll back to top
 

Община Созопол получава финансиране за модернизация на рибарското пристанище

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и ръководителят на УО на Програма за морско дело и рибарство и министър на земеделието Стефан Бурджев подписаха договор за финансиране на одобрения проект „Модернизация на лодкостоянка в пристанище Созопол“.
Проектът е на стойност 750 000 лева без ДДС, а целта му е да се реконструира и модернизира територията на рибарското пристанище чрез изграждане на плаващи пирсове, подобряване на инфраструктура на кейовата стена и площадковите мрежи.
Планирано е да се изгради плаващ пирс № 5, съставен от четири стоманобетонни понтони. Общата дължина на съоръжението е 48м., което ще осигури разширяване на капацитета на лодкостоянката за швартоване на плавателни съдове. В проекта е заложена и подмяна на съществуващата настилка с нов гранитен паваж и обособяване на паркоместа в пристанищната територия.
Проектът предвижда още ремонт на съществуващите 2 броя хелинги за спускане на вода на рибарски лодки, както и на крайуличните бетонови цветарници, които се явяват буферна зона между паркинга, ул. „Крайбрежна“ и жилищната зона. Там ще бъде изградена и система за капково напояване и ще бъдат подходящо озеленени.
Освен създаване на технологична възможност за увеличаване на капацитета на рибарското пристанище, ще бъдат облекчени дейностите по съхраняване на плавателните съдове и улеснен технологичният процес на рибарите чрез оборудване с конзолен кран и специално предназначена за целта модулна бензиностанция – горивораздавателна колонка с пистолети за бензин и дизел, както и изграждане на система за видеонаблюдение. Проектът предвижда още доставка на спасителни жилетки, плавателен колектор за събиране на отпадъци и пристанищно съоръжение тип „теглеща стационарна лебедка“.
Изпълнението на дейностите по проекта ще допринесат за подобряване качеството на живот на населението и по-добрия облик на района.
scroll back to top
 

Ред за продажба на дървесина за нуждите на местното население

Във връзка с постъпили запитвания Общинска администрация уведомява жителите на община Созопол за възможностите и реда за продажба на дървесина за нуждите на местното население:
- Всяко домакинство с постоянен адрес на територията на община Созопол има възможност да закупи 4 простр.куб.м. дърва за огрев на преференциална цена от 49,00 /четиридесет и девет/ лв. с ДДС.
Кметовете на населени места до 31 март изготвят списъци на лицата, които желаят да закупят дърва за горене. В тях се вписват трите имена, постоянен адрес по лична карта на не повече от един член на домакинство, както и количеството дървесина, което лицето има право да закупи от временен склад (горските територии) съгласно утвърдените цени.
Средствата за заплащането на дървесината се събират от кметовете на населените места до 30 юни. ОБЩИНА СОЗОПОЛ НЯМА КАСАЦИЯ КЪМ ЦЕНИТЕ ЗА ТРАНСПОРТ НА ДЪРВЕСИНА.
На редовно провежданите кметски съвети във връзка с организиране на дейностите по населени места, кметове и кметски наместници поеха ангажимент да спомагат жителите в контакта им с частни превозвачи за транспорт на дървесината от временните складове (горските територии) до домовете им като възможностите за заплащане на услугата транспорт са:
- Директно на превозвача;
- В Кметството, но задължително отделно от сумата за дървесина.
При неспособност на кметовете по населени места да спомагат жителите за дейностите по превоз на дървесина, те следва да уведомят чрез докладна Кмета на общината, за да бъдат предприети необходимите дейности с цел улесняване на местното население.
ОП „Общински гори и озеленяване“ съвместно с кметове и кметски наместници решиха крайният срок за снабдяване на местното население с дърва за огрев да бъде 30.10.2022 г.
При налична нереализирана дървесина след снабдяване на местното население, лица, регистрирани на територията на община Созопол, независимо дали по постоянен или настоящ адрес, могат да закупят дървесина по утвърден ценоразпис.
scroll back to top
 

Страница 5 от 405

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2022
пвсчпсн
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031