Начало

12 подобекта за пречиствателната станция на Созопол

С подписване на Договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма “Околна среда 2007-2013” от министъра на околната среда и водите Нона Караджова и кметъта на община Панайот Рейзи стартира изпълнението на Проект „Интегриран проект за водния цикъл на Созопол – I ЕТАП”.

Проектът предвижда изграждане на инфраструктура за отвеждане и пречистване на отпадъчните води от Созопол и Черноморец и включва общо 12 подобекта на територията на градовете Созопол и Черноморец.

scroll back to top

продължава>

 

Рибарите ще стават еднолични търговци

Новите изменения в Закона за рибарството и аквакултурите бяха обсъдени на работни срещи с директора на Изпълнителната агенция по рибарството и аквакултурите д-р Драгомир Господинов, служители на ИАРА и рибари от Черноморец, Поморие, Царево, Приморско и Ахтопол. На срещата присъстваха представители на браншови организации и местни инициативни рибарски групи от Южното Черноморие. Участие взе и кмета на Созопол Панайот Рейзи.

На срещата бяха разяснени новите промени в Закона за рибарството и аквакултурите, както и начинът на прилагане. Най-обсъждана бе темата относно регистрацията на рибарите като юридически лица и еднолични търговци.

scroll back to top

продължава>

 

Разходка в историята на музиката с Георги Мархолев


Концерт с групата си СЪНРАЙЗ и АLL ACEESS PROJECT и с новият си проект АЛГОРИТЪМЕН БЛУС ще изнесе Георги Мархолев на 18 ти август,събота в Амфитеатъра в град Созопол. Концертът се осъществява със съдействието на община Созопол и е озаглавен "СИЛАТА НА МУЗИКАТА". Георги Мархолев с неговите музиканти ще направят разходка в историята на музиката. Публиката ще стане свидетел на изпълненията на виртуозният китарист и певец на песни от различни жанрове - блус и джаз стандарти, рокендрол, рок, хард -рок, поп, дори и диско, както и негови авторски песни!

scroll back to top

продължава>

 

Чуждестранни студенти учат археология в Созопол


Вече втора година студенти със специалност археология и реставрация от университети от Европа и САЩ участват в летни археологически експедиции на остров Св. Кирик и Юлита. Бъдещите археолози учат занаят под ръководството на Кръстина Панайотова и Теодора Богданова като в продължение на две седмици имат теоретични занимания и практика на терен.

scroll back to top

продължава>

 

Равна гора- първото созополско село с пречиствателна станция

„Изграждането на пречиствателната станция и ВиК мрежа поставя началото на бързото развитие на едно  от най- големите села в община Созопол и ще осигури по- висок стандарт на живот на неговите жители”- заяви кметът на община Созопол Панайот Рейзи по време на ритуалната първа копка на екосъоръжението в с. Равна гора.

 

scroll back to top

продължава>

 

Страница 314 от 334

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

март 2021
пвсчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031