Начало

Созопол между туристическия и инвеститорски интерес

Интервю на кмета на Созопол Панайот Рейзи

Г-н Рейзи, с откриването на мощите на Св.Йоан Кръстител влязохте в сериозна конкуренция с Ватикана, а със Созополския вампир затъмнихте славата на Граф Дракула.Какво още могат да видят туристите в Созопол?

- Созопол притежава мощи на Св. Йоан Кръстител,които бяха открити на остров Св. Иван, мощи на Св. Андрей Първозвани, съхранява парченце от Светия кръст, на който е разпънат Исус,миро от мощите на Св. Николай Чудотворец и неотдавна бяха открити при археологически разкопки в центъра на града и мощи на светеца,покровител на рибари и моряци.Толкова важни за християните реликви събрани на едно място, наистина е уникално.Казвам го с най- голямо уважение към Ватикана и с гордост на жител на най- стария град в България с история на 2 623 години.

scroll back to top

продължава>

 

Созополски футболисти дублираха при спасяването на Светия кръст

С уникално спасяване на  Светия кръст ще бъде запомнен празника Богоявление тази година  в Созопол. 42 души бяха благословени от отец Иван и се хвърлиха в бурните води, за да спасят кръст.Интересът към празника в Созопол привлече и 9 младежи от Бургас. Ледено студените вълни погълнаха кръст,хвърлен от отец Иван и най- бързите плувци стигнаха до него.Спасителите на кръста са Стелиян Илиев, халф във ФК „Созопол” и  Никола Бобчев,бивш негов съотборник и вратар .

scroll back to top

продължава>

 

Записват смелчаци за Йордановден

За поредна година смелчаци и куражлии ще премерят сили в традиционния ритуал по спасяване на Светия кръст от студените морски води днес по повод големия християнски празник Йордановден /Богоявление/. По традиция в Созопол участниците в ритуала са ергени. Очакванията на организаторите от община Созопол е за рекорден брой участници поради големия интерес към празника.

scroll back to top

продължава>

 

Информационен лист

Референдум

за развитието на ядрената енергетика

в Република България

На 27 януари 2013 г. ще се проведе национален референдум относно развитието на ядрената енергетика в България. Гражданите на Република България ще гласуват с "ДА" или "НЕ" в отговор на следния

въпрос на референдума:

Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?

scroll back to top

продължава>

 

Съобщение по повод облагането с туристически данък

Уведомяваме всички собствeници на категоризирани места за настаняване и средства за подслон, осъществяващи дейност, че на основание чл.61р, ал.5 от ЗМДТ подават декларация по образец до 30.01.2013 г. за облагане с туристически данък за предходната година.

         Формуляр на декларацията може да намерите на сайта на Община Созопол, на адрес: http://sozopol.bg/images/stories/Doc/decl.61p.al.5-2012.doc , в сайта на НАП и във всяка община на територията на страната.

         Същите може да подавате лично или чрез упълномощено лице в отдел „ПМДТУ” или по по пощата на адрес: гр.Созопол, пл. „Хан крум” № 2, отдел”ПМДТУ”.

scroll back to top
 

Страница 305 от 344

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2021
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31