Начало

Тракийската кауза оживява в книга

„ Силата на бежанците от Одринска и Беломорска Тракия и тяхното участие в строителството на младата българска държава е безспорен факт. Но историята бележи само фактите, а хилядите човешки съдби на бежанците страдалци са само в паметта на наследниците им. Затова и тази книга е изключително ценна както за нас историците, така и за бъдните поколения,защото за страданието и героизма няма давност”- заяви директорът на НИМ Божидар Димитров по време на представянето на книгата „И станаха созополци” написана от Огнян Марков.

scroll back to top

продължава>

 

Инвалидите искат достъп до плажа

Богата и разнообразна дейност отчетоха от „Сдружение на инвалидите Созопол”- гр. Созопол на проведеното преди дни Отчетно- изборно събрание. Със задоволство бе отбелязано ,че съюзните членове участват активно в обществения живот на града и бяха специално похвалени от вицепремиера Маргарита Попова по време на нейното посещение заради вкусните дамги, които бяха направени.

scroll back to top

продължава>

 

Рибари ще пишат стратегия

Рибарите от Бургаска област  да излъчат представители, които заедно с представители на Местните инициативни рибарски групи от южното и северното Черноморие ще изработят Стратегия за дребномащабен риболов. Това предложи директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури д-р Драгомир Господинов на работна среща с рибари от Несебър, Поморие, Созопол, Царево и Ахтопол. Стратегията ще бъде защитена в Брюксел и ще даде възможност на  рибарите с малки лодки, които практикуват промишлен риболов да ловуват в Черно море при облекчен режим.

scroll back to top

продължава>

 

Трудова борса среща работодатели и безработни

Регионална служба по заетостта- Бургас организира Трудова борса в Созопол. Тя ще се проведе на 16.04.2013 г.,вторник от 10.00 ч. до 12.30 ч. в сградата на почивната база на Уни Кредит Банк, която се намира на ул. „ Лазурен бряг” № 9  в Созопол.На борсата безработните лица, живеещи на територията на община Созопол ще осъществят директен контакт с представители на фирми, които предлагат работа.

scroll back to top

продължава>

 

Удължават срока за кандидатстване за социални асистенти

Във  връзка с изпълнението на проект ВG051PO001-5.1.04-0089 “Услуги в домашна среда за хора с трайни увреждания и възрастни хора от Община Созопол”, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси „ 2007-2013 г. , съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, по схема за безвъзмездна  финансова помощ ВG051PO001-5.1.04 „Помощ в дома” Община Созопол уведомява, че е открита процедура за включване на желаещи хора от град Созопол и селата на общината като социални асистенти.

scroll back to top

продължава>

 

Страница 303 от 351

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

юни 2021
пвсчпсн
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930