Начало

Поздравителен адрес на Кмета на Община Созопол по повод Международния ден на възрастните хора

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
За мен е чест да отправя своите най-искрени поздравления и благопожелания по случай 1 октомври – Международният ден на възрастните хора! Този празник е още един повод да засвидетелстваме уважение, внимание и обич към нашите родители и по-възрастни близки.
Радваме се, че по всяко време можем да разчитаме на Вашия съвет, добра дума и отзивчиво сърце. Благодаря Ви, че сте до нас, че ни насърчавате и помагате, както и ни напомняте, че традициите са незаменима ценност за едно общество и неговото израстване! Благодаря Ви за това, че дадохте живот и отгледахте поколения, които продължават да се трудят за успеха на община Созопол. И знайте, че винаги може да разчитате на нашата подкрепа! Желая Ви желая крепко здраве, бодър дух и спокоен живот!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
ТИХОМИР ЯНАКИЕВ
Кмет на Община Созопол
scroll back to top
 

Млади архитекти с предложения за промени в Стария град

 

Специалисти от Клуба на младите архитекти към Съюза на българските архитекти предлагат Старият град на Созопол да е само пешеходен и по–зелен. Те са убедени, че изчистването на визуалната среда, развитието на площадните пространства и по–доброто експониране на археологията ще подобри облика на древния град.

Предложенията за промяна на градската среда бяха представени на среща – презентация, която се проведе в читалище „Отец Паисий“, на която присъстваха кметът и главния архитект на Община Созопол и жители на града. Идеята за организирането на младежко ателие „Созопол 2021“ възниква от контакта на САБ с Община Созопол, чрез главния архитект Радост Георгиева и по предложение на председателя на УС на САБ проф. д-р арх. Тодор Булев се утвърждава и реализира съвместно от двете институции.

Созопол – старият град, новият град върху полуостров „Буджака“, а още повече развитието на курортната система на север и на юг от нос Атия до нос Агалина са огромни предизвикателства пред съвременните архитекти, управляващи, жители на града, собственици на земя, инвеститори. Тази територия е уникална с крайбрежните си ландшафти, с пясъчните ивици и скални фиорди, и разбира се романтиката на старинния Созопол, която за щастие е все още сравнително добре запазена, но и застрашавана от комерческия натиск. Това е естествено за туристическия поток, който храни града, но и създава редица проблеми, твърдят младите архитекти.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (3.jpg)3.jpg64 Kb
Изтегляне на файла (1.jpg)1.jpg41 Kb
Изтегляне на файла (2.jpg)2.jpg67 Kb
scroll back to top

продължава>

 

Изнесена приемна на Кмета на Община Созопол

Приемните дни на кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев се утвърдиха като ефективен начин на диалог между жителите и местната власт. Те дават възможност на хората лично да поставят своите проблеми, въпроси и предложения, да бъде чуто тяхното мнение за работата на Общината и проблемите на населено място.
На 5.10.2021 г. (вторник) в сградата на Кметството в с. Равадиново, от 17:00 ч. до 18:00 ч., ще се проведе приемна за жителите на селото. На същата дата, от 18:15 ч. до 19:15 ч., изнесена приемна ще има и в пенсионерския клуб в гр. Черноморец.
scroll back to top
 

Днес е последният ден, в който можем да се преброим онлайн

Днес в полунощ изтича крайният срок за онлайн преброяване. Ако все още не си се преброил, побързай! Попълването на онлайн картата е лесно и отнема само 20 минути за домакинство.
Преброяването е задължително и при отказ ще бъдем глобявани. Ако не успеете да попълните данните си онлайн, до 10 октомври ще бъдете посетени от служител у дома. Всички данни, които въвеждате, се използват само за статистически цели и не се предоставят на други институции.
Включи се в онлайн преброяването от тук: https://www.e-census2021.bg/smartcensus/landing

scroll back to top
 

Покана за среща-презнтация "Архитектурен облик на Созопол-стар град"

Община Созопол и Архитектурно ателие на клуба на младите архитекти към Съюза на българските архитекти кани жителите на Созопол на среща-презентация на тема "Архитектурен облик на Созопол - стар град", на която ще бъдат представени идеи и възможности за промяна и координиране визията на обектите в античния град. Срещата ще се състои на 26.09.2021 г. (неделя) от 10:00 ч. в кино-видеоклуба при НЧ "Отец Паисий" - Созопол при следния дневен ред:
1. Представяне на екипа, цели
2. Градоустройство - съществуващо положение, схеми натовареност, автомобилен достъп, схема църкви и техни останки, визуални конуси, точки на интерес и други
3. Озеленяване - характерно и чуждо озеленяване
4. Характерни детайли - созополската къща, и т.н.
5. Археология - експониране, характерни пейзажи и т.н.
6. Ул. "Аполония" - план, фокусни точки, силуети, характерни детайли, озеленяване, проблеми
7. Ул. "Аполония" - партерни етажи, предложения за градски дизайн и обзавеждане
8. Остров "Св. Кирик и Юлита" - потенциал
9. Пешеходна достъпност - пешеходен град, римни и маршути
scroll back to top
 

Страница 4 от 373

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

октомври 2021
пвсчпсн
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031