Начало

"Потърси се в другия" - кампания на МКБППМН в месеца на толерантността

По повод 16-и ноември – Международния ден на толерантността, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Созопол обявява месец ноември за "Месец на толерантността".
„Потърси се в другия“ е мотото, с което искаме да помогнем на децата да разберат, че въпреки различията помежду ни, всички сме еднакво важни. Добре е да зачитаме емоциите, мислите и желанията на всеки един от нас и да търсим начини да се съобразим с тях.
В тази връзка обявяваме конкурс за учениците от начален курс за рисунка на тема „Най-добрият човек, когото познавам“. Към всяка рисунка, трябва да има кратък текст, който я обяснява. Учениците от 5 до 12 клас предизвикваме да напишат съчинение, разказ или есе на същата тема. Ще събираме вашите рисунки и есета до края на месец ноември 2020 г.
Най-добрите, ще получат награди, осигурени от МКБППМН.
Материалите изпращайте на адрес, гр. Созопол, Община Созопол, МКБППМН, Яна Сотирова, или на имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Всяка дребна промяна, която някой прави към по-добро заслужава да бъде отразена, защото тя поражда у друг мисълта да постъпи по същия начин. Тези постъпки вдъхновяват, те дават вяра и пораждат нови идеи. Правете добро, бъдете толерантни, рисувайте и творете.
Кампанията, в която ще творите, ще документира човешката доброта и съпричастност към толерантността и ще остане в сърцата на хората. Призоваваме всички ви да правите добро, да споделяте и говорите за толерантността с вашите деца, близки и приятели, за да ставаме всички все по-добри, разбиращи и приемащи хора.
scroll back to top
 

Отчет на кмета на община Созопол за първата година от встъпване в длъжност

Уважаеми жители на община Созопол,

Изтече първата година от мандата ми на управление. Началото винаги е свързано с редица трудности и неизвестни, особено когато става въпрос за такава широкообхватна дейност, но и с много хъс за работа и надежда за успех.

На вашето внимание представям отчет за дейността си за периода от официалното ми встъпването в длъжност на 6.11.2019г. към момента, като акцентирам на основни направления, както и факти и събития, които считам, че през последната година промениха облика на града.

Благодаря на ръководството и служителите на Община Созопол, на общинските съветници, на кметовете по населени места, на жителите от общината, защото резултатите са от съвместната ни работа, от всяка критика или похвала, от целия обществен ентусиазъм.

ТИХОМИР ЯНАКИЕВ

Кмет на община Созопол

Отчетът е приложен като прикачен файл.

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (отчет на кмета_финал2.pdf)Отчет на кмета208 Kb
scroll back to top
 

Продължава приемът на заявления за коледен базар Созопол 2020 г.

 

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници, Община Созопол организира коледен базар за жителите и гостите на града.

Желаещите да участват в базара могат да подават заявления за ползване на сергия/павилион, разположени според приложената схема с номера от 1 до 10, до 20.11.2020 г. /петък/ в Центъра за административно и информационно обслужване /фронт офис/ в сградата на Общинска администрация Созопол.

Схема в прикачения файл по-долу!

 

Прикачени файлове:
Изтегляне на файла (Схема.jpg)Схема174 Kb
scroll back to top
 

СЪОБЩЕНИЕ

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗВЪРШВАНЕ НА ПЪЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ В СГРАДАТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ,
СЪОБЩАВАМЕ, ЧЕ НА 6.11.2020г. /ПЕТЪК/ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ЩЕ РАБОТИ С ГРАЖДАНИ ДО 12:30 ч.
scroll back to top
 

СЪОБЩЕНИЕ

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД №РД-01-626/27.10.2020г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, СЧИТАНО ОТ 30.10.2020г. ДО 13.11.2020г.ВКЛЮЧИТЕЛНО,

РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА ОТДЕЛ „МДТ” В ОБЩИНА СОЗОПОЛ С КЛИЕНТИ Е:

9.00ч – 14.00ч

scroll back to top
 

Страница 29 от 344

е-вестник

Вестник "Созопол"

ВАЖНО! Профилът "Община Созопол" във Facebook.com не представя официално община Созопол.

e-paybaner

easypay

Център за подкрепа на жертви на социално насилие "Вселена"

Get the Flash Player To see this player.

ShellCorporate-UpstreamBanners-200x350px 20161201

fundburgas.org

май 2021
пвсчпсн
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31